RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GVVV dankt Powel: "Het werd wel een keer tijd en dat was nodig"

1/3
VEENENDAAL - Berry Powel liep na de 3-0 zege van GVVV op ASWH lachend over Sportpark Panhuis. De spits had met twee goals een belangrijk aandeel in de zege van de Veenendalers. "De glimlach is bij mij niet weg te krijgen, maar voor de supporters is er ook een reden tot lachen", zegt Powel tegen RTV Utrecht.

HET WERD TIJD
De 3-0 betekende de eerste thuiszege van GVVV in de Tweede Divisie. "Het gebeurt meestal alleen op dinsdagavond, maar op zaterdag is het nog niet gebeurd", doelt Powel op de bekerzeges, die wel thuis behaald werden. "Het werd wel een keer tijd dat we thuis zouden winnen. Achteraf nog relatief makkelijk ook. Het was nodig ook als je de stand ziet."

Berry Powel: "Het was nodig ook als je de stand ziet"


GVVV komt uit een mindere periode, zeker na de ruime nederlaag van vorige week. "Ik zat daar niet heel erg over in, maar je moet wel winnen nu. Zeker met de reeks die er aankomt. Dit zijn de wedstrijden die je niet moet verliezen als je weg wil blijven van de onderste plaatsen. We hebben een goede eerste stap gezet", aldus de ervaren goalgetter.

"Voor het eerst zijn we thuis op voorsprong gekomen, dat geeft al wat vertrouwen. Meestal stonden we na een kwartier al achter, maar er is nog altijd wat te verbeteren."

OOSTERLEE ZAG GOED GVVV
Trainer Niek Oosterlee weet dat het lang geleden is dat thuis een zege geboekt werd. "We hebben hier gewonnen in de beker, dus ik weet hoe wel het is om te winnen, maar we moeten terug naar vorig seizoen voor de laatste thuiszege in de competitie", zegt Oosterlee.

Niek Oosterlee: "In de tweede helft hebben we het goed uitgespeeld"


"We begonnen heel goed en zaten er vol op", aldus de oefenmeester. "We voetbalden makkelijk en hadden druk naar voren. Na de 1-0 gingen we terugplooien en gaven we ze meer de bal. Op dat moment moet je wel de bal naar dezelfde kleur blijven spelen, maar in de tweede helft hebben we het goed uitgespeeld."

"Vandaag zijn we niet door de ondergrens gezakt. We speelden veel vlakker, minder uitschieters naar boven maar zéker veel minder uitschiters naar beneden. Ik denk als je alles geeft dan kan je winnen, verliezen en gelijkspelen. Maar het uitgangspunt moet altijd zijn dat je alles gegeven hebt", geeft Oosterlee aan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -