RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VIDEO-UPDATE: Eemdijk na periodetitel: "In februari gaan we pas naar het kampioenschap kijken"

1/4
EEMDIJK - Willem Romp wil nog niet aan het kampioenschap in de Hoofdklasse B denken met Eemdijk. De ploeg wist door een 4-2 zege op Urk de eerste periodetitel te pakken, maar Romp wil nog niet verder denken. "We moeten lekker normaal doen. We zijn hartstikke blij, maar het kampioenschap gaan we ergens in februari naar kijken", aldus Romp tegen RTV Utrecht.

De samenvatting van Urk - Eemdijk


MEESLEPEND GEVECHT
"Het was een meeslepend gevecht. Zij leggen heel veel passie in hun spel. Het zou niet makkelijk worden en dat is gebleken", aldus Romp. "Na de achterstand denk je 'Oeps!'. Het was wel terecht, want we zaten heel matig in de duels en we kwamen niet aan het voetballen. We hadden er nog op getraind. Binnen drie minuten maak je nog de 1-1 en dat helpt je in de wedstrijd."

Eemdijk-trainer Willem Romp: "In de tweede helft liep het een beetje uit de klauwen"


"Er kwam wat meer rust en de organisatie stond beter. We maakten nog een wereldgoal met de 2-1 en daarna hadden we een heel goede fase", geeft de trainer aan. "In de tweede helft liep het een beetje uit de klauwen, de scheidsrechter heeft daar ook een aandeel in. Zij maken de goal dan nog, dat vond ik een cadeautje. Daarom ben ik blij dat wederom snel die 4-2 valt."

De beslissende goal kwam op naam van Bas Buimer. "Basje Buimer werkt zo hard", glundert Romp. "Je ziet hem fitter en scherper worden. Het is echt een spits die aanvoer nodig heeft en vandaag was dat wel het geval."

BUIMER BESLISSEND
"De emoties liepen heel hoog op en het werd onnodig spannend", zegt Buimer zelf tegen RTV Utrecht over de slotfase. "We maken dan de 4-2 en dat is een heerlijk gevoel."

Eemdijk-spits Bas Buimer: "Het werd onnodig spannend"


Hij wist dat Urk de druk erop zou leggen. "We konden het verwachten en waren gewaarschuwd, maar we lieten het over ons heen komen. Je ziet dat we daarna wel de betere partij worden. Ik had zelf na rust de 3-1 kunnen maken, maar zij hebben een leeuwenhart. Zo komen ze nog in de wedstrijd, maar wij trekken wel aan het langste eind."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -