Protestactie FC Utrecht-supporters in Amsterdam zonder incidenten

© SV FC Utrecht
UTRECHT - De protestactie van FC Utrecht-supporters bij het stadhuis in Amsterdam is zondagochtend "rimpelloos" verlopen, zegt de politie.
Zo'n 150 aanhangers waren met drie bussen naar de hoofdstad afgereisd in aanloop naar de wedstrijd van hun club tegen Ajax om 12.15 uur. Ze kwamen demonstreren tegen het besluit van Amsterdam om slechts 500 in plaats van 650 uitfans toe te laten bij de wedstrijd. Er is volgens de gemeente, het OM en de politie geen capaciteit om de veiligheid te garanderen.
Supportersgroepen van FC Utrecht en Ajax werken al een tijd samen om de verstandhouding te verbeteren. Doel van dit zogenoemde normalisatietraject is om zonder conflicten of rellen volle uitvakken te hebben bij wedstrijden tussen de beide clubs.
De fans van FC Utrecht vinden dat ze nu op voorhand gecriminaliseerd worden en boycotten de wedstrijd van vandaag. Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging, deed vanmorgen een petitie in de brievenbus van het stadhuis met de oproep om 'tot bezinning' te komen. De verklaring, gericht aan burgemeester Halsema, staat ook online.
FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren is solidair met de fans en kijkt de uitwedstrijd tegen Ajax vandaag in Utrecht in het supportershome. We spraken hem voor de wedstrijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.