LIVEBLOG: FC Utrecht kansloos onderuit bij koploper Ajax

UTRECHT - De opstelling van FC Utrecht tegen Ajax kent geen verrassingen. Trainer John van den Brom heeft gekozen voor dezelfde basiself als de vorige wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het duel is LIVE te horen op Radio M Utrecht, 93.1FM.
EINDSTAND 4-0
- Bedankt voor het volgens van ons liveblog. Zie voor verslag en reacties rtvutrecht.nl.
90+2' Afgelopen. FC Utrecht heeft voetballes gekregen.
89' Kans voor Ajax. Ziyech snijdt naar binnen en schiet hoog over.
85' De wedstrijd kabbelt naar het einde. Ajax speelt de bal rond zonder gevaarlijk te worden.
83' Wissel FC Utrecht. John van den Brom gunt Václav Cerný speelminuten tegen zijn oude club. Kerk gaat eruit.
81' "Eén speler van FC Utrecht haalt een dikke, dikke voldoende'', vertelt commentator René van den Berg. Hij heeft het over keeper Paes.
78' FC Utrecht gaat goed in de aanval, maar het schot van eindstation Kerk lijkt nergens op.
76' Wissel Ajax. Labyad neemt plaats op de bank en Lang komt erin.
75' Tagliafico dribbelt richting de zestien van FC Utrecht en schiet in het zijnet.
73' Wissel FC Utrecht. Troupée komt erin voor Maher. Misschien is dit vanuit tactisch oogpunt, want de middenvelder staat op vier gele kaarten. Bij een gele kaart tegen Ajax zal hij de volgende wedstrijd tegen AZ missen.
73' "Nog zeventien minuten volhouden voor FC Utrecht", aldus commentator René van den Berg.
69' Wissel Ajax. Tadic krijgt rust en Klaas-Jan Huntelaar komt in het veld.
De treffer van Martinez door de ogen van commentator René van den Berg
66' GOAL AJAX. De thuisploeg vergroot de voorsprong. Nu is het wel raak voor Martinez, hij kopt een corner binnen.
65' Martinez duikt de zestien en schiet. Misschien raadt u het al: wederom is Paes een sta-in-de-weg.
63' Weer een goede redding van Paes, na een vrije trap.
62' Ajax speelt rustig de bal rond en vindt makkelijk de vrije man. FC Utrecht kan geen vuist maken.
59' Kans voor Ajax. Ziyech schiet van afstand. Paes houdt goed tegen.
55' Wissel Ajax. Een verdediger voor een verdediger: Dest voor Mazraoui.
54' Het tempo van Ajax zakt naar een bedenkelijk niveau. Kan FC Utrecht daarvan profiteren?
51' FC Utrecht meldt zich voor het eerst in de tweede helft op de helft van Ajax. Gustafson geeft voor en Blind werkt kort voor eigen goal de bal over de achterlijn. Corner levert niks op.
50' Van de Streek gaat op de voet staan van Ziyech en Ajax krijgt daarvoor een vrije trap. Promes schiet de bal in de handen van Paes.
48' Promes gaat in de zestien naar de grond. De scheids ziet geen overtreding.
46' Ziyech gaat diep en krijgt de bal, die hij vanaf de zijkant hoog over schiet.
45' De tweede helft is begonnen.
45+2' Rust!
44' Vrije trap van invaller Joosten verdwijnt net naast het doel van Onana.
42' "Ajax is superieur en FC Utrecht is niet goed", vat analist Gert Kruys samen.
Beluister hier de 3-0
40' GOAL AJAX! Van de Beek maakt zijn tweede van de middag met een schot in de rechterhoek.
38' Wissel FC Utrecht. Ramselaar kan niet verder en zijn vervanger is Joosten.
38' De wedstrijd ligt even stil door een blessurebehandeling voor Ramselaar. De middenvelder strompelt vervolgens naar de zijlijn.
36' Blind maakt een harde overtreding op Ramselaar. Nijhuis spaart de Ajacied.
33' FC Utrecht speelt de bal rond op de helft van Ajax, maar dit zorgt niet voor een grote mogelijkheid.
De 2-0 in geluid
25' GOAL AJAX! De goal van Tadic op aangeven van Promes telt.
24' Ajax scoort, maar daarvoor wordt een overtreding gemaakt op Van de Streek. De VAR kijkt of de goal goed gekeurd mag worden.
20' Ajax heeft iets tempo teruggenomen, waardoor Paes het even rustig heeft.
De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van FC Utrecht
De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van FC Utrecht © RTV Utrecht / Menno Schilder
Hoor via dit fragment hoe de openingstreffer viel
14' GOAL AJAX! Tadic geeft voor en Van de Beek scoort met een volley. Het doelpunt kon niet uitblijven.
10' "Een wonder dat het nog 0-0 is", zegt commentator Pieter van Schaik.
8' Ajax blijft doorgaan met kansen creëren en is beter.
6' Ajax begint geweldig en scoort. De goal gaat niet door, omdat de bal over de achterlijn gaat voordat de voorzet gegeven is.
Beluister een van de reddingen van Paes
5' Weer een grote kans voor de thuisploeg. En weer redt Paes goed.
4' Eerste grote kans Ajax. Paes houdt op mooie wijze de inzet van Blind tegen.
2' Maher steekt het veld over en speelt de bal naar Kerk. De aanvaller komt één-op-één met de keeper en schiet vanuit buitenspelpositie.
1' Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft gefloten voor de aftrap van de vijftigste editie van Ajax - FC Utrecht.
- Lees hier de voorschouwing op de kraker tegen Ajax met in de hoofdrol John van den Brom en Gyrano Kerk.
- Jean-Christophe Bahebeck zit niet bij de selectie. Hij verliet vrijdag geblesseerd de training en het was onzeker of hij kon spelen.
- Een oude bekende van FC Utrecht bij Ajax in de basis: Zakaria Labyad. Hij speelde van 2016 tot en met 2018 voor de Utrechters.

OPSTELLINGEN

Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez; Labyad, Ziyech, Promes; Tadic.
FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen, Hoogma, Van den Maarel; Van Overeem, Maher, Ramselaar, Gustafson; Van de Streek, Kerk.