FC Utrecht maatje te klein voor koploper Ajax

UTRECHT - FC Utrecht heeft in de Johan Cruijff Arena niet voor een stunt weten te zorgen. De Domstedelingen gingen met een terechte uitslag van 4-0 onderuit.
Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Ajax Utrecht de wil op wilde leggen. Na een aantal goede reddingen van doelman Maarten Paes lag de bal in de veertiende minuut dan toch in het Utrechtse doel. Donny van de Beek opende de score namens de Amsterdammers: 1-0.

VAR

Tien minuten na de 1-0 kwam ook de 2-0 op het scorebord te staan. Dusan Tadic werkte de bal binnen. Voorafgaand aan dat doelpunt trapte Daley Blind op de enkel van Sander van de Streek. De video-arbitrage ging nog naar het moment kijken maar het omstreden doelpunt werd goedgekeurd. Even later beging diezelfde Blind een overtreding op Bart Ramselaar, maar ook deze bleef onbestraft. Ramselaar moest geblesseerd het veld verlaten.
Ajax maakte vijf minuten voor het einde van de eerste helft ook nog de 3-0. Het was opnieuw Van de Beek die scoorde. Na een knappe aanval krulde hij de bal in de rechterhoek van het Utrechtse doel.
Hoewel Ajax in het tweede bedrijf het tempo iets verminderde was het wachten op de vierde Amsterdamse treffer. In de 66e minuut lukte het Lisandro Martínez om de 4-0 te maken.

PAES

De uitslag had veel groter kunnen zijn als Maarten Paes niet zijn mannetje had gestaan. De sluitpost keerde een aantal goede pogingen van de Amsterdammers. Bij de vier treffers was de jonge doelman ook niets aan te rekenen. Overigens kreeg Paes bij zijn reddingen geen applaus te horen van Utrechtse aanhang, er waren namelijk geen supporters meegereisd uit Utrecht vanwege een protestactie.
14' Donny van de Beek [1-0]
24' Dusan Tadic [2-0]
40' Donny van de Beek [3-0]
66' Lisandro Martínez [4-0]

RANGLIJST

FC Utrecht blijft de nummer vier van de Eredivisie. De volgende wedstrijd voor de Domstedelingen is op zaterdag 23 november thuis tegen nummer twee AZ.