RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht weet niets in te brengen tegen Ajax: "Ik ben hier nog nooit zo kansloos afgegaan"

1/4
UTRECHT - FC Utrecht liep zondag tegen Ajax tegen een kansloze nederlaag aan. "We hoopten dat het lang een wedstrijd zou blijven, maar dat is niet gebeurd", spreekt John van den Brom realistisch na afloop van het duel(4-0).

John van den Brom: "Je zag vandaag een heel groot verschil"


Op voorhand was koploper Ajax de favoriet tegen nummer vier FC Utrecht. Van den Brom hoopte tegen de Amsterdammers vanuit de counter toe te slaan, "Het plan was duidelijk. We wilden compact spelen en eruit springen als het kon", zegt de oefenmeester. "Als je zo snel achter komt dan is het vrij snel klaar."

Zij spelen zó makkelijk tussen de linies"
Willem Janssen

MAATJE TE GROOT
"Ik moet eerlijk zeggen ik loop al een tijdje mee, maar ik ben er hier nog nooit zo kansloos afgegaan", reageert aanvoerder Willem Janssen tegen RTV Utrecht. Op de ranglijst is het verschil slechts vier plekken, maar dat was op het veld niet terug te zien. "Dat is misschien wel schrijnend. Dat zegt wel veel. Zij spelen zo makkelijk tussen de linies. Aan de andere kant zijn er in de eerste helft wel fases dat we in duels kwamen maar die verloren we dan. Op dit moment zijn zij wel een paar maatjes te groot voor de Eredivisie."

We moeten het ook niet zwaarder maken dan het is"
John van den Brom

FC Utrecht wist dit seizoen wel van PSV te winnen, maar dat was in Utrecht. De Eindhovenaren gingen op dat moment samen aan de leiding met Ajax. "We speelden hetzelfde als tegen PSV en maakten hen het voetballen onmogelijk, maar als je dan ziet hoe Ajax anticipeert. Er was weinig te halen vandaag", aldus Janssen. Van den Brom is het met zijn aanvoerder eens. "Vandaag zie je echt een megagroot verschil. We moeten het ook niet zwaarder maken dan het is. Wij kunnen beter en ik heb Ajax ook wel eens minder gezien."

Willem Janssen: "Ik ben hier nog nooit zo kansloos afgegaan"


PAES
Bij FC Utrecht was doelman Maarten Paes, ondanks de vier tegentreffers, de uitblinker. "Hij pakt een paar goede ballen. Het voelt wel een beetje alsof je hem in de steek laat, al is dat misschien een groot woord", spreekt Janssen. Van den Brom zag ook de waarde van de doelman. "Hij heeft ons heel veel goals bespaard."

De doelman had zijn handen vol aan de Amsterdammers. "Ik vind het lastig om daar nu iets over te zeggen, maar dat het een drukke middag was voor mij dat kun je wel constateren", reageert Paes. "Op geven moment had ik wel het gevoel dat ik er lekker in zat. Die goals waren echt lastig om te houden."

Maarten Paes: "Hier lering uit trekken en op naar de volgende wedstrijd"


OP Z'N NIJHUIS
Voorafgaand aan de 2-0 van Dusan Tadic trapte Daley Blind op de enkel van Sander van de Streek. De video-arbitrage ging nog naar het moment kijken maar het doelpunt werd toch goedgekeurd. Even later beging diezelfde Blind een overtreding op Bart Ramselaar, maar ook deze bleef onbestraft. Ramselaar moest geblesseerd het veld verlaten. "Hij floot op zijn Nijhuis. Zo fluit hij altijd zijn wedstrijden. Tuurlijk kan je over die tweede goal discussieren, maar daardoor hebben we niet verloren", besluit Van den Brom.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -