Dijkstra terug bij SCHC: "Het wordt een spannende titelstrijd"

© Fotostudio Red Green Blue
BILTHOVEN/GROENEKAN - SCHC-coach Marieke Dijkstra werd enkele weken geleden moeder van een zoon en was daarom enige tijd afwezig op de bank bij de Bilthovense hockeyers. Zondag keerde ze tijdens de derby tegen Voordaan terug en zag haar ploeg goed spelen: 4-2.
Dijkstra noemde de overwinning verdiend. "Want ik vond dat we goed aan het verdedigen waren en daarbij goed speelden in balbezit. Voordaan maakte het ons ook wel moeilijk, dat was echt hun verdienste. Het is een pittig ploegje", aldus Dijkstra, die zag dat haar ploeg in het spoor bleef van koploper en regiogenoot Schaerweijde.
Marieke Dijkstra (SCHC): "Spelen nog twee cruciale duels voor de winterstop"
"Leuk voor hen", vervolgde Dijkstra, uiteraard doelend op Schaerweijde, dat dankzij een beter doelsaldo nog wel aan kop gaat in de Promotieklasse. "Dat maakt het wel een spannende competitie." Voor de teruggekeerde Dijkstra ligt de focus de komende periode op het verbeteren van 'kleine dingen, binnen het spel met en zonder bal'. "Tot aan de winterstop spelen we nog twee hele belangrijke wedstrijden die we echt moeten winnen."
Luuk van Duren (SCHC): "Kan straks met een lach aan de bar zitten"
Voor SCHC-speler Luuk van Duren was er een hoofdrol weggelegd in de derby. Hij maakte twee doelpunten tegen Voordaan, waar hij veel oude bekenden tegenkwam in het veld. "Ik kan zo met een glimlach aan de bar zitten", vertelde hij aan RTV Utrecht.
Dat gold niet voor Mike Huisman, die het met Voordaan opnam tegen zijn voormalige club. "We geven het weg door twee grote fouten denk ik. Dat is vooral erg jammer, want het is niet de eerste keer helaas", besloot een kritische Huisman.
Mike Huisman (Voordaan): "Jammer, maar ons nu richten op komende wedstrijden"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.