RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Evaluatie chaotische Utrecht Marathon: opeenstapeling van fouten

UTRECHT - De organisatie van de Utrecht Marathon had haar zaken tijdens de marathon van eerder dit jaar niet op orde. Tijdens het evenement zelf werd direct al duidelijk dat een grote groep lopers de verkeerde kant op werd gestuurd. Maar uit een evaluatie van organisator Golazo Sports blijkt dat er veel meer mis ging.

Zo kregen de verkeersregelaars geen goede informatie om de marathon in goede banen te leiden, schrijft de organisatie. "De instructies aan de verkeersregelaars zijn, bleek later uit de evaluatie, te laat verspreid door het bedrijf dat alle verkeersregelaars levert en verantwoordelijk is voor de aansturing van de verkeersregelaars."

DRANGHEKKEN
Ook stonden er op sommige belangrijke plekken geen dranghekken, terwijl dat wel had gemoeten. "De leverancier heeft zich verkeken op de complexiteit van de parcoursen waarbij de verschillende parcoursen in elkaar overliepen." Het gevolg was dat een aantal auto's van de hekkenleverancier tijdens het evenement vast kwam te zitten langs het parcours.

De instructies aan de verkeersregelaars zijn, bleek later uit de evaluatie, te laat verspreid"
Golazo Sports

De problemen werden in het bijzonder merkbaar voor de deelnemers die een kwart van de marathonafstand wilden lopen. "De 1800 deelnemers aan de kwart Utrecht Marathon zijn door het niet tijdig omzetten van het parcours de verkeerde kant opgelopen, waardoor zij op het parcours van de halve marathon zijn gekomen." Hierdoor ontstond volgens de organisatie uiteindelijk een "chaotische situatie".

PENDELDIENST
Golazo Sports is ook niet tevreden over de communicatie met busbedrijf QBuzz. Zo zou er een aantal dagen voor het evenement nog geen bevestiging zijn geweest voor de inzet van een noodzakelijke pendeldienst. "Na aandringen vanuit de organisatie bij de gemeente Utrecht en Qbuzz zijn de busjes op het laatste moment alsnog geregeld."

1800 deelnemers zijn de verkeerde kant opgelopen"
Golazo Sports

Ook heeft de organisatie forse kritiek op de gemeente. Die zou de datum van de marathon te laat hebben vastgesteld en niet goed hebben gecommuniceerd over uitgelopen wegwerkzaamheden.

GEMEENTE UTRECHT
Het college heeft kennis genomen van de evaluatie. "De suggesties voor beter overleg en betere communicatie die uit de evaluatie van Golazo Sports naar voren komen onderschrijven wij". Maar de gemeente herkent zich niet in alle kritiekpunten.

Golazo Sports zal volgend jaar op 19 april de Utrecht Marathon organiseren. Volgens de gemeente trekt de organisatie lering uit de marathon van 2019. "Golazo Sports gaat er dan ook samen met alle betrokken partijen alles aan doen om de volgende editie van de Utrecht Marathon een succes te laten worden en gaat hiervoor in aanloop naar en tijdens het evenement meer personeel inzetten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -