Nieuwe kans voor motorcoureur Wayne Tessels

© HBG Pictures
LOPIK - Motorcoureur Wayne Tessels uit Lopik rijdt dit seizoen voor het team RAC41. Tessels reed de eerste race van het seizoen al voor het Franse Honda team tijdens de Bol d'Or. Dat zal de komende maanden ook het geval zijn, om te beginnen met de eerstvolgende WK-race op zaterdag 14 december in Maleisië.
Wayne Tessels reed in april zijn eerste WK Endurance wedstrijd voor RAC41 tijdens de 24 uur van Le Mans. Daarna mocht hij ook starten tijdens de Bol d'Or in Frankrijk, waar hij met zijn teamgenoten Guillaume Antiga en Maxime Bonnot negende werd in de Superstock klasse.

LE MANS

De samenwerking beviel zo goed, dat Tessels nu ook de rest van het WK-seizoen mag rijden voor het RAC41 team. Na de wedstrijd van december in Maleisië volgen onder meer de 24 uur van Le Mans en de 8 uur van Oschersleben uit Duitsland.
Vanaf 2020 zal het team van Tessels bovendien gaan rijden met de nieuwe Honda Fireblade motor. "Dat gaat nieuwe kansen bieden", zegt de coureur uit Lopik, die blij is met zijn nieuwe team. "Ik heb al twee WK-races met het hen gereden. De samenwerking was erg goed en we waren ook competitief."

KALENDER

De racekalender voor Tessels ziet er voor de komende maanden als volgt uit:
11-14 december: 8 uur van Maleisië
18-19 april: 24 uur van Le Mans, Frankrijk
4-6 juni: German Speedweek, Duitsland
19 juli: 8 uur van Japan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.