Voetbalvrouwen met Van de Sanden en Van Veenendaal kloppen Slovenië

© ANP
NIEUWEGEIN/UTRECHT - De Nederlandse voetbalvrouwen hebben de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië met gemak gewonnen. De Leeuwinnen, met in de basis Shanice van de Sanden uit Utrecht en Sari van Veenendaal uit Nieuwegein, wonnen met 4-1.
In de 30e minuut was Nederland nog op achterstand gekomen. Een vrije trap van Slovenië werd slecht verdedigd en dus kon Erzen vrij inkoppen. Vier minuten later was het alweer gelijk toen Nederland een strafschop verzilverde. Sherida Spitse klopte de doelvrouw gemakkelijk.
Na de rust wist Nederland snel uit te lopen. In de 52e minuut werd het 2-1, wederom door Sherida Spitse. In de 58e minuut kopte Vivianne Miedema een corner in. In de 70e minuut scoorde Van Lunteren 4-1.
Shanice van de Sanden kon een mijlpaal noteren: zij kwam voor de 75e keer voor Oranje uit. De Utrechtse werd in de 73e minuut gewisseld voor Lineth Beerensteyn.
Door de winst blijven de vrouwen op koers voor een ticket naar het EK van 2021 in Engeland.