RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cangeroes-speelster Meijer mag zich tonen bij Oranje-basketbalsters

UTRECHT - Basketbalster Anouschka Meijer van Utrecht Cangeroes krijgt de kans om zich te bewijzen bij het Nederlands team. Ze is opgeroepen voor twee wedstrijden in Rusland, in het kader van een nieuwe Europees competitie.

De European Women's Basketball League (EWBL) is een competitie met voornamelijk clubteams uit het oosten van Europa. Nederland heeft besloten om de nationale ploeg mee te laten doen, om zo speelsters uit de Nederlandse competitie de kans te geven op internationaal niveau.

NAAR RUSLAND
Cangeroes-speelster Meijer gaat van 22-24 november met Oranje mee naar Rusland. In Syktyvkar speelt de nationale selectie twee duels tegen Dynamo Moskou en BC Nika, allebei uit Rusland. Nadeel is wel dat de 17-jarige Meijer daardoor wel de Eredivisie-wedstrijd met Den Helder mist op 23 november.

In oktober speelde Nederland al een reeks van drie EWBL-wedstrijden in Letland. Met onder meer de 18-jarige Maaike van Zeijl van Utrecht Cangeroes in de ploeg werden drie duels gewonnen. Van Zeijl is voor het tweede wedstrijdblok niet opgeroepen. Van 9-11 januari is de derde wedstrijdreeks van de EWBL weer in Letland.

EWBL
De Nederlandse selectie die meedoet aan de EWBL moet niet verward worden met de Nederlandse selectie die ook de EK-kwalificatiewedstrijden speelt. Die ploeg bestaat grotendeels uit buitenlandse internationals. Naar de EWBL gaan vooral speelsters uit de Nederlandse competitie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -