Sauerbreij op karakter naar podiumplaats

LANDGRAAF - Buiten zorgde een fel herfstzonnetje voor eenheerlijke temperatuur, binnen brak de zon door voor Nicolien
Sauerbreij.
De 29-jarige snowboardster begon het wereldbekerseizoen vrijdag met een zware voetblessure, maar stond aan het einde van het duel om de prijzen wel op het podium. De winnares van de wereldbeker vorig seizoen eindigde als derde en dat was gezien het fysieke ongemak pure winst. "Hier had ik vooraf graag voor getekend", klonk het opgelucht.
Voor Sauerbreij staat er dit jaar al veel op het spel. In het preolympisch seizoen zijn de nominaties voor de Winterspelen in Vancouver te verdienen. Nog niet in Landgraaf, omdat de indoorbaan door de beperkte afmetingen slechts een slalom kan huisvesten. De nominaties zijn voor de snowboarders uitsluitend te verdienen op de reuzenslalom en die staan pas in het nieuwe jaar op het programma.
Haar geweldige seizoen 2007-2008, met vier overwinningen in wereldbekerraces en het overall- en parallelklassement van de wereldbeker, schiep voor de komende winter wel grote verwachtingen. Bij begeleiders en sponsoren.
De zware slijmbeursontsteking in de linkervoet kwam dus uitermate ongelegen. Rond de piste in Limburg
bewoog ze zich de afgelopen dagen moeizaam rond. Maar een wereldbekerwedstrijd in Nederland afzeggen, kwam niet bij haar op. "Eigenlijk heb ik er de meeste last van als ik mijn schoenen uit heb. De pijnstillers hebben hier hun werk goed gedaan. Al voelde ik elke bocht", constateerde Sauerbreij vrijdagavond
tevreden.
Net als vorig jaar eindigde ze in Landgraaf bij de seizoensopening als derde. In de halve finales tegen de
Oostenrijkse latere winnares Doris Günther maakte ze wat foutjes, in de strijd om brons bleef ze wel goed op de been.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.