Eric Meijers nieuwe trainer Spakenburg

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Eric Meijers wordt de nieuwe trainer van Spakenburg. De 56-jarige Meijers komt over van VVSB uit Noordwijkerhout, dat in de Derde divisie speelt. Hij is de opvolger van John de Wolf, die twee weken geleden toetrad tot de technische staf van Feyenoord.
Meijers nam donderdag afscheid van VVSB en zal zaterdag aanwezig zijn bij de competitiewedstrijd van Spakenburg tegen Excelsior Maassluis. De Blauwen staan dan voor de derde en laatste keer onder leiding van interim-coach Chris de Graaf. Vanaf maandag is Meijers de baas op de Westmaat.

AL IN BEELD

De geboren Nijmegenaar tekent in Spakenburg een contract voor anderhalf jaar. Beide partijen hebben wel afgesproken dat er na dit seizoen een evaluatie plaatsvindt. Meijers was al in beeld bij Spakenburg om volgend seizoen trainer te worden, als opvolger van De Wolf. Diens tussentijdse vertrek en de weigering van Hercules om mee te werken aan een tussentijdse overstap van Jochem Twisker naar Spakenburg, brachten de zaak deze week in een stroomversnelling.
"Eric heeft bewezen een succesvolle trainer te zijn", stelt de technische leiding van Spakenburg. "Hij heeft een aanvallende spelopvatting. We denken dat hij goed bij onze club past." Verder spreekt de club haar dank uit richting VVSB, dat zich volgens Spakenburg zeer coulant en meewerkend heeft opgesteld.

ACHILLES

Eric Meijers is vooral bekend geworden als trainer van Achilles'29 uit Groesbeek. Met die club werd hij tussen 2002 en 2012 vier keer afdelingskampioen op het hoogste amateurniveau en twee keer amateurkampioen van Nederland. Ook won hij met Achilles de landelijke amateurbeker.
Na zijn successen bij Achilles'29 stapte hij over naar Helmond Sport. Bij die club vond hij, pikant genoeg, zijn waterloo in een wedstrijd tegen Spakenburgs buurman en aartsrivaal IJsselmeervogels. Nadat de Vogels Helmond Sport uit de beker kegelden, werd Meijers ontslagen.
Hij was daarna trainer bij JVC Cuijk en keerde in 2015 terug bij Achilles'29, dat inmiddels in de Eerste divisie speelde. Het profavontuur van de Groesbeekse club liep uit op een fiasco en nadat het inmiddels naar de Tweede divisie gedegradeerde Achilles in januari 2018 het faillissement aanvroeg, nam Meijers per direct ontslag.

VVSB

Vorig seizoen keerde hij terug als trainer, bij het in degradatienood verkerende VVSB. Hoewel hij met de club uit Noordwijkerhout veel punten haalde, was de voor zijn komst opgelopen achterstand op de concurrentie te groot om de degradatie naar de Derde divisie nog af te wenden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.