Kraker in Werkendam, altijd lastig voor IJsselmeervogels

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels gaat een hele lastige zaterdag tegemoet. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg hebben al vier duels niet gewonnen, maar zijn desondanks nog steeds koploper in de Tweede divisie. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys.

PIKANT

Dat is een pikant duel, vanwege de aanwezigheid van Sonny Monteiro, Gwaeron Stout en Ahmed el Azzouti in de selectie van de Vogels. Dat trio speelde vorig seizoen nog voor Kozakken Boys, dat toen in Werkendam met 5-0 gehakt maakte van IJsselmeervogels. Deze week kwam bovendien naar buiten dat aanvoerder Gwaeron Stout in gesprek is met Kozakken Boys over een mogelijke terugkeer.
IJsselmeervogels had tot 2013 een goede staat van dienst in Werkendam. Tegenover acht Vogels-zeges stonden slechts drie Werkendamse overwinningen. Vijf keer werd het gelijk. De laatste vier ontmoetingen eindigden alle in een zege voor Kozakken Boys; in de laatste drie duels op de Zwaaier slaagde IJsselmeervogels er zelfs niet om te scoren.

HOOP

De thuisbalans die Kozakken Boys dit seizoen heeft staan, kan wel gunstig zijn voor de ploeg van Ted Verdonkschot. De Werkendammers wisten slechts één van de vijf duels op de Zwaaier te winnen. Drie keer werd er verloren. Aan de andere kant zitten de Vogels niet bepaald in een flow. De laatste competitiezege was op 5 oktober, uit tegen GVVV. Daarna voldgen drie gelijke spelen en, vorige week, de eerste nederlaag van het seizoen.
Trainer Ted Verdonkschot kan in Werkendam beschikken over dezelfde selectie als vorige week tegen quick Boys. Dat betekent dat alleen Ali Akla geblesseerd is.

LIVE

Het duel tussen de numers 7 en 1 van de Tweede divisie begint om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.