RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eric Meijers: "Voetbalbolwerk Spakenburg ontbrak nog op mijn cv"

1/5
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Eric Meijers begint maandag aan zijn klus als hoofdtrainer van Spakenburg. De oud-trainer van Achilles'29 is opvolger van John de Wolf, die naar Feyenoord is vertrokken. Hij komt per direct over van VVSB. "Ik heb 24 keer op de bank gezeten bij de derby Achilles'29 - De Treffers en ik heb in de Bollenstreek gewerkt. Het voetbalbolwerk Spakenburg ontbrak nog op mijn cv."

MOOIE KANS
"Het is geweldig dat dit nu voorbij komt. Ik kon deze kans niet laten lopen", zegt Meijers, die totaal onverwacht per direct afscheid moest nemen van VVSB, waar hij het afgelopen jaar werkte. "Qua emoties was het een moeilijke keuze. Want VVSB is een geweldig fijne, warme club. Ik zat daar vast, maar ik moest ratio en emotie scheiden en toen werd het voor mij duidelijk dat ik deze kans moest pakken."

Waarom hij die keuze moest maken, is voor Meijers eenvoudig. "Ik hoef Spakenburg niet uit te leggen. Dat begrijpt iedere voetballiefhebber. Er zijn drie bolwerken in Nederland. Dat was het Groesbeekse, en dan heb je de Bollenstreek en Spakenburg. De eerste twee heb ik gehad, de derde komt nu."

"Ik heb twee voetbalbolwerken gehad, de derde komt nu"


SUCCESSEN
Meijers beleefde zijn grote successen als trainer bij Achilles'29. Met die club werd hij tussen 2002 en 2012 vier keer afdelingskampioen op het hoogste amateurniveau en twee keer amateurkampioen van Nederland. Ook won hij met Achilles de landelijke amateurbeker. Zijn laatste hoofdprijs won Meijers in 2012, dat is dus al weer even geleden.

Meijers erkent dat, maar vindt dat we niet alleen moeten kijken naar tastbare prijzen. "Ik vind als je vijftiende wordt met Achilles in de Jupiler League dan is dat een behoorlijke prestatie. Met Helmond Sport werd ik vierde en haalde ik de halve finale van de play-offs. We gingen eruit tegen Sparta."

Als je vijftiende wordt met Achilles in de Jupiler League dan is dat een behoorlijke prestatie"
Eric Meijers

DERBY
Een jaar later verloor Meijers met Helmond Sport van IJsselmeervogels in de KNVB beker. Een paar dagen later werd hij ontslagen. Dat is pikant omdat hij dit voorjaar op de bank zit bij de derby tegen opnieuw IJsselmeervogels. "Daar heb ik wel mee af te rekenen, maar ik heb in 2011 ook de Super Cup gewonnen met Achilles tegen de Vogels."

Meijers vervolgt: "Ik ben in die wedstrijden vaak op mijn best. Maar je moet ook realistisch zijn. Ook in de derby kun je maar drie punten en drie punten verliezen."

"Ook in de derby kun je maar drie punten winnen"


De trainer gaat de komende weken de selectie van zijn nieuwe club inventariseren. Of er nog versterkingen bijkomen, is nog niet duidelijk. Maar Meijers weet ook niet of het nodig is. "We zijn daarover in gesprek. Maar 1ik heb nu nog geen goed beeld van de selectie."

 Barry Beijer: Barry Beijer: "Hij wil dat je hard werkt en het maximale uit jezelf haalt' | Foto: Geert Lommers

BEIJER
Aanvoerder Barry Beijer werkte bij Achilles'29 al samen met Meijers en kent hem dus goed. "Het is een no- nonsensetrainer; een trainer van hard werken en normaal doen en zorgen dat je het maximale uit jezelf haalt." Beijer denkt dat Meijers wel bij Spakenburg past. "Dat heeft te maken met dat het begint met hard werken en normaal doen."

Hoewel Beijer, en ook doelman Leon ter Wielen, Meijers al kenden, is de captain niet door Spakenburg gepolst met de vraag of hij Mejers geschikt zou vinden. "Nee, het was voor mij ook een verrassing toen ik het hoorde."

"Het was voor mij ook een verrassing"


KUTKEEPER
Meijers is bij het grote publiek vooral bekend van de FOX-documentaire over Achilles'29. De omroep volgde de Groesbeekse een jaar lang. In het bekendste fragment scheldt Meijers vanaf de bank op zijn doelman, die hij 'een kutkeeper' noemt. De verslaggever van dagblad De Gelderlander krijgt na een nederlaag te horen dat hij voor 'een kutkrant' schrijft.

"Dat is wel een beeld dat bij iedereen zal blijven hangen", erkent Beijer. "Ik was er zelf bij, en weet je, die camera heeft de club een jaar gevolgd en op een gegeven moment vergeet je dat hij er is. En als je iemand een jaar lang een microfoon omhangt, dan zul je bij iedereen wel wat horen waarvan je achteraf denkt, ooh. Het was ongelukkig en dat beaamt hij zelf ook."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -