RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Benauwde zege Kampong: De Geus matchwinner tegen oude ploeg

UTRECHT - Kampong heeft in de Hoofdklasse hockey een krappe overwinning geboekt op Almere. Tegen de hekkensluiter van de competitie waren de Utrechters met 3-4 te sterk.

Al na een kwartier hockeyen keek Kampong tegen een verrassende 2-0 achterstand aan. Tot zaterdag had hekkensluiter Almere slechts één punt bemachtigd. Via doelpunten van Jip Janssen en Martijn Havenga wist Kampong zich terug te vechten tot 2-2.

In het derde kwart pakte Almere opnieuw snel de voorsprong. Deegan Huisman maakte met zijn tweede van de middag de 3-2. Daardoor moesten de Utrechters weer in de achtervolging. Via Ties Ceulemans werd het vroeg in het vierde kwart 3-3.

UITGEREKEND DE GEUS
Kampong bleef na de gelijkmaker flink aandringen. Zes minuten voor tijd bracht uitgerekend Jonas de Geus Kampong voor het eerst op voorsprong in Flevoland. De middenvelder maakte afgelopen de zomer de overstap van Almere naar Kampong.

Kampong klimt door de winst van de vijfde naar de vierde plek in de Hoofdklasse. Zondag komt Kampong ook in actie, dan is Oranje-Rood in Utrecht de tegenstander. Dat de Hoofdklassers twee wedstrijden in een weekend spelen, is een expiriment van de hockeybond.

9' Stijn Jolie [1-0]
15' Deegan Huisman [2-0]
18' Jip Janssen [2-1]
30' Martijn Havenga [2-2]
36' Deegan Huisman [3-2]
54' Ties Ceulemans [3-3]
64' Jonas de Geus [3-4]


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -