DOVO dieper in de zorgen na pijnlijke thuisnederlaag

Simon van Zeelst
Simon van Zeelst © Orange Pictures
VEENENDAAL - DOVO is in de Derde Divisie A op eigen veld tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De Veenendaalse ploeg van trainer Gert Kruys verloor op Panhuis met 2-6 van Excelsior'31.
Een korte samenvatting van DOVO - Excelsior'31 (door Bert Kous)

VROEGE GOALS

Excelsior'31 schoot uit de startblokken, want na acht minuten was het al 0-1 door een hard schot in de korte hoek van Jamarro Diks. Niet veel later had DOVO de stand alweer gelijk getrokken: Simon van Zeelst schoot van rand zestien de bal geplaatst in het net.
In het restant van de eerste helft was DOVO voetballend veel beter, maar de uitvallen van de uitploeg bleven gevaarlijk. Gescoord werd er niet meer, waardoor 1-1 de ruststand was op Panhuis.

DOVO STORT IN

Na de pauze werd aan de lopende band gescoord. Excelsior'31 kwam via een penalty van Hakim Ezafzafi weer op voorsprong. Het was al de zevende strafschop die DOVO dit seizoen een tegendoelpunt opleverde. Quincy Arends maakte na een uur spelen de 2-2.
Lang stond die score niet op de tabellen, want binnen drie minuten was het 2-4 voor de bezoekers via Jasper Veltkamp en Dérian Reinders. Door Boy Boeloerditi en Hielke Penterman werd het de middag nog pijnlijker voor DOVO, dat compleet instortte in de slotfase en met een 2-6 nederlaag van het veld stapte.
DOVO blijft hierdoor in de problemen in de Derde Divisie A, met slechts 8 punten uit elf duels. Met 33 tegengoals incasseren de Veenendalers gemiddeld drie goals per wedstrijd.
8' Jamarro Diks [0-1]
14' Simon van Zeelst [1-1]
49' Hakim Ezafzafi, pen. [1-2]
60' Quincy Arends [2-2]
61' Jasper Veltkamp [2-3]
64' Dérian Reinders [2-4]
75' Boy Boeloerditi [2-5]
85' Hielke Penterman [2-6]