RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong-trainer Cox haalt uit naar hockeybond: "Een heel dom experiment"

1/2
UTRECHT - Kampong-coach Alexander Cox is niet te spreken over het experiment dat dit weekend in de Hoofdklasse hockey wordt uitgevoerd. De ploegen spelen zowel zaterdag als zondag een competitieduel.

Dat de hockeyploegen in de Hoofdklasse in 24 uur twee keer in actie moeten komen, vindt Cox op zijn zachtst gezegd niet ideaal. "Ik vind het een heel dom experiment van de hockeybond, maar we moeten er mee dealen. Het betekent dat de jongens nu aan het uitlopen zijn en behandeld moeten worden, en morgen moeten ze dan ook weer behandeld worden."

Dan plannen ze het met de intocht van Sinterklaas, dat is heel slim nagedacht"
Alexander Cox

De voorbereiding van Cox als coach is ook een stuk korter voor het duel van zondag tegen Oranje Rood. "Ik ga vanavond nog hun wedstrijd van vandaag terugkijken, die nemen we morgen mee in de wedstrijdbespreking." Oranje-Rood verloor zaterdag met 2-4 van koploper Bloemendaal. Kampong was met 3-4 te sterk voor hekkensluiter Almere.

MISLUKT
Het argument van de hockeybond voor het experiment is onder andere dat ze meer jeugd willen trekken. "Dan plannen ze het met de intocht van Sinterklaas, dat is heel slim nagedacht", zegt Cox cynisch. "Er was heel weinig jeugd. Ik heb denk ik nog nooit zo weinig publiek gezien bij een competitiewedstrijd. Wat mij betreft is het experiment mislukt."

Alexander Cox: "Wat mij betreft is het experiment mislukt"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -