RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Crisis bij DOVO: "Het ligt zeker niet aan Gert Kruys"

1/3
VEENENDAAL - Bij DOVO wordt het woord crisis sinds zaterdag in de mond genomen. De Veenendaalse club heeft de laatste vier wedstrijden verloren en wacht een strijd om de degradatieplekken in de Derde Divisie A. "Als je 6-2 verliest van een ploeg die niet bij de top-4 gaat spelen, dan mag je wel praten over een crisis", zegt trainer Gert Kruys.

Ik ben niet in staat om resultaat te halen"
Gert Kruys

ARENDS VERDEDIGT KRUYS
Aanvaller Quincy Arends was een van de doelpuntenmakers van DOVO in de verloren partij. Hij neemt het op voor zijn trainer. "Het ligt zeker niet aan hem. Wij hebben hem vandaag in de steek gelaten", aldus Arends. "Bij rust zegt hij dat we scherp de kleedkamer uit moeten komen en binnen no time krijgen we een strafschop tegen. Daar ligt onze zwakte, dat zie je. De trainer is daar duidelijk over en daar laten we hem in de steek."

Quincy Arends: "Wij hebben hem vandaag in de steek gelaten"


Over het spel is Arends ook niet te spreken. "Het ziet er niet goed uit. Voor rust spelen we heel goed voetbal. De tegenstander was onder de indruk, maar ze pakken ons uiteindelijk op onze zwakke punten."

GATENKAAS
Ondanks goed spel en veel kansen kon DOVO in de eerste helft het verschil niet maken. "Dat is het verhaal van dit seizoen", zegt Kruys. "De eerste helft vond ik vrij goed, maar we hadden een beetje pech. We komen daarna goed terug, maar dan is de frustratie groot als we na rust zo slecht uit de kleedkamer komen. Daar heb ik voor gewaarschuwd. De tweede helft was gewoon gatenkaas, dat zag er heel slecht uit."

"Ik ben bezig om spelers beter te krijgen, maar tot nu toe leidt het tot niets. De realiteit is dat het een ploeg zonder vertrouwen is en ik niet in staat ben om resultaat te halen", concludeert de Utrechtse coach, die na dit seizoen vertrekt van Panhuis.

Gert Kruys: "De realiteit is dat het een ploeg zonder vertrouwen is en ik niet in staat ben om resultaat te halen"


"We kunnen behoorlijk voetballen, maar niet verdedigen. Dat moet ik bij mezelf te rade gaan. Ik heb het steeds in het voetbal gezocht, maar het resultaat in de tweede helft is zwak. Je krijgt veel tegengoals en dus moeten we met de staf onszelf evalueren. We moeten een andere defensieve strategie bezigen", aldus Kruys.

"Het heeft ook te maken met de kwaliteit van de selectie, maar we zullen wel anders moeten gaan spelen. Het is aan de Technische Commissie of we ons kunnen versterken, maar ik denk dat we daar wat nodig hebben."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -