GVVV wint streekderby dankzij treffer in slotminuten

© Brenda Dekker
VEENENDAAL - GVVV heeft zich steviger genesteld in de middenmoot van de Tweede divisie dankzij de 1-2 zege bij TEC. Invaller Jesse van Nieuwkerk scoorde in de slotminuten de winnende.
Bij opkomst van de spelers werd vuurwerk afgestoken, maar in het spel tijdens de eerste helft bleef het vuurwerk uit. GVVV had het meeste balbezit, maar creëerde net als de thuisploeg nauwelijks grote kansen. Beide teams hanteerden veel de lange bal. Waarschijnlijk gebeurde dit vanwege een slecht bespeelbaar veld met hobbels.
TEC begon sterker aan de tweede helft dan de ploeg uit Veenendaal. In de 62e minuut werd dit op het scorebord uitgedrukt. Migiel Zeller scoorde uit de rebound na een korte vrije trap.

VECHTEN

Daarna vocht GVVV zich terug. Na enkele grote kansen, waaronder een bal die van de lijn werd gehaald, kreeg GVVV een strafschop. Invaller Van Nieuwkerk werd naar de grond geduwd. Berry Powel benutte de penalty.
TEC en GVVV deden het laatste kwartier weinig voor elkaar onder. Toch was GVVV na het laatste fluitsignaal de gelukkige. Van Nieuwkerk kopte in blessuretijd raak na een lange bal. Hierdoor wist GVVV voor het eerst twee keer op rij te winnen in de Tweede divisie.
62' Migiel Zeller [1-0]
73' Berry Powel [1-1 pen.]
90+2' Jesse van Nieuwkerk [1-2]
GVVV stijgt van de tiende naar de negende plek. Het goede gevoel kunnen ze volgende week vasthouden in wederom een streekderby, thuis tegen Spakenburg.