RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Matchwinner Jesse van Nieuwkerk van GVVV: "Daar sta je voor als spits"

1/3
VEENENDAAL - Jesse van Nieuwkerk was de gevierde man bij de 1-2 zege van GVVV op TEC. De invaller zorgde dat zijn ploeg een penalty kreeg en scoorde in de slotminuten de winnende treffer. "Daar sta je voor als spits", zegt Van Nieuwkerk.

De lange aanvaller is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Veenendalers. Met een blessure voegde hij zich toe aan de selectie. "Dan sta je toch al met 1-0 achter ten opzichte van de rest. Je moet je bewijzen."

Jesse van Nieuwkerk: "Sinds een paar weken is bij GVVV weer de oude Jesse te zien"


'OUDE' JESSE
Zijn visitekaartje afgeven deed hij bij zijn vorige club Quick Boys. Hier speelde Van Nieuwkerk van 2017 tot en met 2019. In die tijd pikte hij zijn doelpunten mee. "Sinds een paar weken is bij GVVV weer de Jesse te zien die ik bij Quick Boys was. Een Jesse die achter elke bal aansleurt en het verdedigers moeilijk maakt."

"Als Jesse in je nek zit, heb je een probleem"
Niek Oosterlee

GVVV-coach Niek Oosterlee dacht in de rust: dit is een avond van Van Nieuwkerk. "Dat heeft te maken met mijn gevoel, zijn enthousiasme en dat hij moeilijk te bespelen is voor tegenstanders. Zeker op het hobbelige veld van TEC, waar je weinig tijd hebt om een bal aan te nemen. Als Jesse dan in je nek zit, heb je een probleem."

Niek Oosterlee over de streekderby TEC - GVVV en matchwinner Jesse van Nieuwkerk


SCHEREN
Van Nieuwkerk had niet verwacht dat hij in de streekderby tegen TEC in de spotlights zou staan. Hij had zich niet geschoren. "Volgende week zal de baard eraf zijn", zegt de matchwinner met een lach. GVVV speelt dan weer een streekderby, Spakenburg komt op bezoek. Op de vraag of hij dan in de basis staat, zegt Oosterlee. "Daar ga ik nog een paar nachtjes over slapen. Ik ga Spakenburg niet wijzer maken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -