Pheninckx kan leven met gelijkspel tegen SCHC: "Maar had misschien nog meer ingezeten"

Malou Pheninckx(rechts)
Malou Pheninckx(rechts) © Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - Er is geen winnaar gekomen bij de regioderby tussen SCHC en Kampong. De Utrechtse hockeysters kwamen op voorsprong, maar na een half uur werd de stand weer in evenwicht gebracht door de thuisploeg uit Bilthoven.
Kampong-speelster Malou Pheninckx over het gelijkspel van haar ploeg
Aanvoerdster Malou Pheninckx kreeg de bal links in de cirkel en sloeg vervolgens met de backhand strak raak: 0-1. Hoewel de toch wel wat onverwachte voorsprong voor Kampong tegen de koploper verdiend was, kwam SCHC na een half uur toch langszij.
Het had daarbij wederom de hulp nodig van sterspeelster Yibbi Jansen, die een strafcorner overtuigend raak sloeg en de tussenstand op 1-1 bracht. Jansen tekende daarmee alweer voor haar dertiende treffer dit seizoen.
Pheninckx had vooraf getekend voor een punt, maar denkt dat er misschien nog wel meer in had gezeten als haar ploeg op bepaalde momenten iets scherper was geweest. "Toen het laatste fluitsignaal klonk dacht ik wel even bij mezelf dat we stiekem nog aanspraak maakten op meer. Aan de andere kant spelen we toch tegen de koploper en dan mag je wel tevreden zijn met een punt."

RANGLIJST

SCHC ziet Den Bosch - dat met 7-0 won van HGC - de koppositie overpakken in de Hoofdklasse. Kampong staat zesde.
Sinds dit seizoen is Michiel van der Struijk trainer van de Utrechtse dames van Kampong en begint de ploeg steeds beter te draaien, ziet ook Pheninckx. "Hij is heel erg van de structuur en duidelijkheid en daar hadden we baat bij als team. In de slotfase hadden we het vandaag lastig tegen SCHC, maar ook dan houden we ons aan het plan en slepen we uiteindelijk een positief resultaat uit het vuur."
Pheninckx over de nieuwe Kampong-trainer: "Brengt ons structuur en duidelijkheid"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.