Geen paniek bij Schaerweijde na nederlaag: "Gaan ons snel weer herpakken"

© Menno Schilder
PROVINCIE UTRECHT - Schaerweijde heeft zondag een verrassende nederlaag geleden tegen Laren. De ambitieuze hockeyformatie uit Zeist ging de tiende speelronde in als koploper, maar doet die na een 3-1 nederlaag over aan regiogenoot SCHC.
Aanvankelijk leek er niets aan de hand voor de ploeg van coach Suzan Veen, die op voorsprong kwam via een treffer van Pieter-Jan Voerman. In de eerste twee kwarten was Schaerweijde dan ook aan de betere hand, maar na de pauze greep thuisploeg Laren brutaal het initiatief.
Ronald Brouwer: "Ben te oud om me druk te maken om enkel resultaat"
Vervelend en een goede les voor het team, vond Schaerweijde-speler Ronald Brouwer. "Dit seizoen hebben we best veel controle als we aan de bal zijn en dat was vandaag wederom het geval. Heel jammer dat we uiteindelijk met lege handen staan, maar het hoort bij het proces dat we doormaken met het team. Ik ben te oud om me druk te maken om een enkele nederlaag, want ik zie waar we mee bezig zijn. Het seizoen duurt gelukkig langer dan één wedstrijd."
Suzan Veen in gesprek met Menno Schilder
Het leidde binnen zeven minuten tot een 2-1 voorsprong via Pieter-Paul Houting en Sebastien Chapel. Daarna was het wederom Houting die scoorde en Schaerweijde een 3-1 nederlaag bezorgde. "Onnodig", aldus Schaerweijde-coach Suzan Veen. "De eerste helft waren we echt oppermachtig, maar na rust gaven we het veel te makkelijk weg. Gezien het spel had de marge groter moeten zijn, al met al een teleurstellend resultaat. Ik weet wel zeker dat we ons weer snel gaan herpakken, honderd procent", besloot een vastberaden Veen.

SCHC

In de titelstrijd profiteerde SCHC maximaal van het puntenverlies. Een vroege achterstand kwamen de Bilthovenaren te boven, doordat Luuk van Duren en Max Sweering de stand op 1-3 brachten. Daan 't Gilde deed nog wat terug namens Nijmegen, maar uiteindelijk won SCHC met 2-3.

VOORDAAN

Het lukte Voordaan niet om te winnen. De hockeyers uit Groenekan gingen met 2-3 onderuit tegen Cartouche, ondanks twee doelpunten van Adriaan Stolk.

RANGLIJST

Zoals gezegd is SCHC de nieuwe koploper van de Promotieklasse. HDM staat tweede en Schaerweijde zakt af naar de derde plaats. Voordaan bezet de achtste plaats.