RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Heus maakt prachtige rentree bij Hoogland na ruim jaar blessureleed

1/3
HOOGLAND - Hoogland-speler Coen Heus zal de wedstrijd tegen Gemert (3-3) niet snel vergeten. Hij maakte na ruim een jaar blessureleed zijn rentree, opende met een schitterende vrije trap de score en maakte zelfs de negentig minuten vol.

Heus weet de datum dat hij geblesseerd raakte aan de knie op een training nog als de dag van gisteren: 2 oktober 2018. Eind november van dat jaar werd hij geopereerd. Een klein jaar later maakte hij weer minuten, in het tweede.

Coen Heus: "Mijn fysio gaf aan dat ik goed op mezelf moest passen"


OPPASSEN
Deze week kreeg Heus een appje van zijn trainer Raymond Prins met de boodschap: 'ik wil met je beginnen'. Heus stuurde terug: "Ik voel me goed. Kom maar op. Mijn fysio gaf aan dat ik goed op mezelf moest passen. Als ik moe werd, moest ik eruit."


Toen de bal mijn linkervoet verliet, wist ik: die gaat erin"
Coen Heus

VRIJE TRAP
Terug naar de negentiende minuut tegen Gemert. Heus ging achter de bal staan op rand zestien voor de vrije trap. Hij nam de tijd en rust. "Toen de bal mijn linkervoet verliet, wist ik: die gaat erin." Inderdaad, zijn schot belandde prachtig in de kruising. "Hij heeft genoeg tijd gehad om daarop te oefenen", vertelde Prins met een lach.


Raymond Prins: "Los van de wereldgoal vond ik Coen bepalend voor ons spel"


KRAMP
Het was niet de bedoeling dat Heus de wedstrijd uitspeelde, maar toch nam Prins het risico om hem te laten staan. "Los van de wereldgoal vond ik Coen bepalend voor ons spel. Hij hield goed de bal vast en maakte prima loopacties."

In de laatste minuut schoot kramp in de kuit van Heus. "Coen en ik hielden contact over of doorspelen verstandig was. Dinsdag op de training moet hij het maar wat rustiger aan doen", besluit Prins.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -