Moedeloosheid bij Hercules: "Beetje iedere week hetzelfde liedje"

© Geert Lommers
UTRECHT - Hercules verloor zondag met 2-0 van Westlandia en een grijs seizoen in de middenmoot van de Derde divisie dreigt voor de Utrechters. Herculaan Floris Burgers denkt dat de nederlaag geen incident is.
"Zoals iedere week voetballen we leuk mee, maar creëeren we amper kansen. We hebben veel balbezit, maar doen er weinig mee. Het is bij Hercules altijd 'leuk, leuk, leuk', maar uiteindelijk gaat het om de punten. Westlandia zet op een gegeven moment een goede aanval op en jankt de bal er dan wel in. Daarna zie je dat de moed ons in de schoenen zakt, omdat we geen team zijn dat makkelijk scoort. Moedeloos is dan inderdaad het beste woord, denk ik", aldus Burgers tegenover RTV Utrecht.
Floris Burgers (Hercules): "Bij Hercules is het altijd maar 'leuk, leuk, leuk'"
Desondanks houdt Burgers vertrouwen in een ommekeer. Hercules liet zondag een mooie kans liggen om aan te haken bij de subtop. "Eerder dit seizoen hadden we ook al zo'n periode, maar wonnen we ook ineens twee keer. Dan staat het er heel anders voor. Hercules staat echt bekend als een vriendenteam en als je dan een positieve serie neerzet, werkt dat versterkend. Nu het minder gaat is het gevaar dat het een beetje gezapig wordt."
Jochem Twisker (Hercules): "Het moet snel beter, dat weet ik"
Trainer Jochem Twisker denkt dat hard werken de enige remedie is om een ommekeer te forceren. "Het is mij te makkelijk om naar andere dingen te wijzen, zoals het systeem waarin we spelen. Ik snap dat mensen zo kijken, maar het is mij te kortzichtig. Met deze manier van spelen wonnen we van Jong ADO Den Haag en HSC'21. Het gaat om de uitvoering, die moet beter. Maar dat het snel moet gebeuren, lijkt me duidelijk." Twisker's elftal krijgt daar komende week de kans voor, als het tegen OFC speelt in de Derde divisie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.