RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verschoor uitgelaten na historische overwinning: "Vanavond zeker een feestje bouwen"

1/2
BENSCHOP - Richard Verschoor kan zijn geluk niet op. De achtienjarige coureur uit Benschop schreef zondag in de Formule 3 de Grand Prix van Macau op zijn naam. "Hopelijk opent dit deuren."

"Ik ben echt overwelmd door alle berichten", begint een uitgelaten Verschoor zijn verhaal. "Ik ben echt hartstikke blij, we gaan vanavond zeker een feestje bouwen."

Het is echt een super gevoel"
Richard Verschoor

RACEVERLOOP
Bij de start nam de MP Motorsport-coureur meteen twee man te grazen. In het lange rechte stuk richting de scherpe knik 'Lisboa' kon hij met een slipstream en veel lef Christian Lundgaard en Formule 3-kampioen Robert Shwartzman passeren."Ik wist dat als ik een kans zou krijgen het bij een safety-car zou zijn. Toen die kwam had ik een perfecte restart en kon ik hem buitenlangs inhalen", vertelt Verschoor over de manier hoe hij de koppositie pakte. "Ik was na de race helemaal kapot, ook omdat ik na afloop flink over de radio heb lopen schreeuwen."Verschoor treedt met zijn overwinning in de voetsporen van legendes als Ayrton Senna en Michael Schumacher. De Benschopper is de eerste Nederlander die de Grand Prix van Macau in de Formule 3 op zijn naam wist te schrijven. "Dat is echt fenomenaal. Ik weet niet hoe ik het moet beschrijven, het is echt een super gevoel. Ik ben ook echt heel blij voor mijn ploeg", aldus de coureur van MP Motorsport. "We zijn nu onderweg naar een klein feestje. Met het team gaan we wat drankjes doen", vertelt Verschoor vanuit Macau.

Richard Verschoor: "We gaan een feestje bouwen"


IN DE KIJKER
Voor Verschoor is het zijn eerste zege in de Formule 3. De wedstrijd telt niet mee voor het kampioenschap, maar heeft de Benschopper wel vol in de etalage gezet van alle Formule 1 teams. "Ik moet zorgen dat ik veel te bieden heb. Ik hoop dat ik nu heb laten zien dat ik met de top mee kan. Hopelijk opent dit wat deuren."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -