RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: onterecht gespannen voor ontmoeting met kickbokser

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Op de meest onverwachte momenten kan het zomaar opeens gebeuren dat het heden en verleden elkaar ontmoeten. Een klein jaar geleden rijd ik op een winterse dag in mijn oude Saab Cabrio naar een bedrijventerrein voor een ontmoeting met Kickbokser Ilias Ennahachi. Ilias is genomineerd als sportman
van het jaar voor de Sportprijs Utrecht. Het is erg koud die dag.

GESPANNEN
Het condenswater hangt in bevroren sliertjes aan de binnenkant van mijn versleten dak en druppelt bij het opwarmen van de auto zachtjes op mijn handen. De navigator leidt me naar een stil, donker achteraf weggetje. Voordat ik uitstap rijd ik eerst nog drie keer door het straatje heen en weer om mezelf ervan
te overtuigen dat ik echt goed zit. Nergens zie ik een sportschool. Ik moet het doen met een huisnummer op een grauwe grijze gevel. De omgeving, het tijdstip, de kou en, eerlijk is eerlijk, ook de sport waar ik voor het eerst mee ga kennismaken, maken dat ik gespannen ben.

Na binnenkomst valt de spanning al snel van me af. In de kleine, ik zou bijna willen zeggen knusse, sportschool, vertellen Ilias en zijn coach Said El Badaoui gepassioneerd over hun sport. Vol trots showen ze de gewonnen 'champions belts' en met engelengeduld leggen ze tot wel drie keer toe uit hoe het voor een leek ingewikkelde wedstrijdsysteem in elkaar steekt. En hoewel ik het niet kan navertellen, wordt n ding me me wel duidelijk: er valt nog veel te winnen en Ilias gaat voor het hoogst haalbare.

IN ACTIE
Nu wil ik hem ook in actie zien. We spreken af dat ik naar een training in Amsterdam kom. En zo sta ik een paar dagen later voor een voor mij heel bekend monumentaal gebouw in Amsterdam-Nieuw-West. Ik ken deze buurt als mijn broekzak. Hier is het allemaal ooit begonnen. In dit stadsdeel werden tijdens de vele gesprekken die ik er als ambtenaar voerde met ondernemers de eerste zaadjes geplant voor mijn besluit om zelf ondernemer te worden.

Binnen herken ik het gebouw niet meer terug. Het is getransformeerd van autoverhuurbedrijf tot moderne sportschool. Ilias is samen met Said geconcentreerd allerlei trap- en stoottechnieken aan het oefenen. Ik zie een man met een missie. Of beter gezegd: twee mannen met n missie. De kickbokser en zijn coach vormen een hechte twee-eenheid. De missie werpt zijn vruchten af. Ilias wint de ene belt na de andere. Dit weekend een hele mooie: de One FC wereldtitel Flyweight kickboxing. In gedachten zie ik voor me hoe de Utrechtse sportman van het jaar de winst viert in mijn vertrouwde Amsterdamse stadsdeel.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -