RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veldrit van Amersfoort vindt nieuwe locatie

AMERSFOORT - De organisatie van de Nationale Veldrit van Amersfoort heeft een nieuwe locatie gevonden voor het evenement. Op 7 december is het bosterrein van GGz Centraal op de locatie Zon & Schild het decor van de 40e editie van de veldrit.

Voor de honderden veldrijders staat een uitdagend parkoers te wachten met een bosrijk gebied. Het wielrenparcours heeft een totale lengte van 2.900 meter. Het tradionele Amersfoortse wielerevenement heeft samen met Lieshout de oudste veldrit van Nederland en maakt tevens deel uit van de topcompetitie van de KNWU. "De toegang voor bezoekers is gratis en de bekende snert en warme worst staat weer klaar", laat de organisatie weten.

Na 39 edities vond de Nationale Veldrit van Amersfoort vorig jaar voor het laatst plaats in Bos Birkhoven. Van de Stichting Het Utrechts Landschap mocht na deze editie geen parkoers meer worden uitgezet in dit gebied vlak bij de dierentuin. De organisatie moest daarom naarstig op zoek naar een nieuwe locatie. Deze werd na de gouden tip van de Amersfoortse sportgoeroe Mik Borsten in april gevonden.

"Het bosterrein nabij de snelweg A28 biedt alle ingrediŽnten voor een afwisselend en uitdagend wielerparcours", De organisatie vindt op deze locatie een warm bad met de aldaar aanwezige kleedruimtes met douches en de vele faciliteiten zoals het restauratieve gedeelte en afspuitplek, "Bovendien zijn er voldoende parkeerplaatsen (gratis) bij het terrein aanwezig. Een schitterende ambiance voor de honderden deelnemers en bezoekers die ook dit jaar weer worden begroet met het wielerspektakel."

DEELNEMERS NATIONALE VELDRIT
Voor de jubileumeditie van de Nationale Veldrit van Amersfoort hebben zich reeds honderden veldrijders van zowel nationaal als regionaal niveau ingeschreven. Ook de kersverse Europese Kampioene bij de junioren Puck Pieterse (WV Eemland) uit Amersfoort verschijnt aan de start. Bij de masters 40+ staat ondermeer oud-prof Erik Dekker genoteerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -