RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Topper in de Tweede divisie: koploper IJsselmeervogels treft nummer drie Koninklijke HFC

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het is dé kraker in de Tweede divisie van dit weekend: koploper IJsselmeervogels speelt op de eigen Westmaat thuis tegen nummer drie Koninklijke HFC. Het is het duel tussen de ploeg die goed startte en de ploeg die juist de laatste weken goed op dreef is.

IJsselmeervogels begon ijzersterk aan de competitie, maar een week of vijf geleden kwam de klad erin. Er werd vier duels op rij niet geweonnen en uit tegen Quick Boys werd zelfs de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Vorige week, uit tegen Kozakken Boys, wonnen de Vogels eindelijk weer eens.

Bij Koninklijke HFC gaat het precies andersom. Na vijf duels stonden de Haarlemmers bij de onderste vijf, met slechts vijf punten. De daaropvolgende zeven wedstrijden leverden echter 18 punten op, waardoor de ploeg nu derde staat, met twee punten achterstand. AFC, dat tussen de twee tegenstanders van zaterdag tweede is, heeft een wedstrijd meer gespeeld.

OUDE BEKENDEN

Bij Koninklijke HFC treft IJsselmeervogelstrainer Ted Verdonkschot veel oude bekenden. Hij was tot de zomer van 2018 trainer van Haarlemmers en de huidige hoofdtrainer Gert Jan Tamérus was een van zijn spelers. Verdonkschot, van wie deze week bekend werd dat hij na dit seizoen vertrekt bij de Vogels, kan mogelijk geen beroep doen op Gwaeron Stout. De middenvelder raakte donderdag op de training geblesseerd aan zijn enkel.

Beide ploegen troffen elkaar al vier keer eerder op de Westmaat: twee keer in de Tweede divisie en twee keer in de KNVB beker. IJsselmeervogels won vorig seizoen met 1-0 en het bekerduel in 2016 werd met 3-1 een prooi voor de Rooien. Koninklijke HFC won twee jaar geleden het competitieduel met 1-0. In 2015 wonnen de Haarlemmers het bekerduel met 1-0.

LIVE

De topper van zaterdag begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht