RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Leusdenaar Carl Verheijen chef de mission winterspelen 2022

LEUSDEN - Carl Verheijen is door sportkoepel NOC*NSF benoemd tot chef de mission van TeamNL voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. De oud-schaatser uit Leusden won op de Olympische Spelen van 2006 in Turijn brons op de 10 kilometer en de ploegenachtervolging.

Verheijen heeft al de nodige ervaring als chef de mission. De 44-jarige Leusdenaar leidde eerder de afvaardiging van TeamNL op de Jeugd Olympische Winterspelen van 2012 en 2016.

"Het is fantastisch dat ik het vertrouwen krijg om straks de chef te zijn in Peking", aldus Verheijen. "Het lijkt misschien nog ver weg, maar de voorbereidingen op de Winterspelen zijn al in volle gang. De komende winter ga ik de eerste ronde maken langs de verschillende sporten. Deze week ben ik al in Peking geweest om de eerste indrukken op te doen."

Verheijen gaat over tweeŽnhalf jaar in de voetsporen treden van zijn vader Eddy. De Woudenberger was chef de mission tijdens de Spelen van 2006. "Ik ben heel trots dat ik het stokje van mijn vader over mag nemen. Hij stelde zich in dienst van de sporters en had oog voor detail. Dat heb ik ook. Echt inhoudelijk hebben we er nog niet over gesproken. Maar als ik advies nodig heb, is het antwoord dichtbij."

Volgens Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, was de keuze voor Verheijen logisch. "Carl beschouwt, luistert en adviseert zonder zichzelf onnodig op te dringen", meent Hendriks. "Hij is een leider en verbinder in ťťn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -