RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mustafa Talha: "SVA Papendorp wordt onterecht gestraft"

1/2
UTRECHT - SVA Papendorp wordt onterecht zwaar gestraft door de KNVB. Dat zegt trainer-coach Mustafa Talha van de Utrechtse 1e klasser. Talha was vrijdag te gast in Een Berg Sport om vooruit te blikken om FC Utrecht - AZ, twee clubs waarvoor hij in de jaren '90 speelde.

SVA Papendorp en DWSV werden enkele weken geleden door de KNVB uit de competitie genomen na herhaalde ernstige ongeregeldheden bij de clubs. De verwachting, ook bij Talha, is dat de uitsluiting binnenkort definitief wordt. "Maar ik ben het er niet mee eens. SVA Papendorp bestaat anderhalf jaar. Zoveel kan er niet gebeurd zijn."

"We hebben in zes wedstrijden drie gele kaarten gehad. Wat doen we dan verkeerd?"


Talha vermoedt dat in het volgens de KNVB dikke dossier van SVA Papendorp ook de geschiedenis van voorloper Magreb'90 is meegenomen.Dat vindt hij onterecht. Daarbij zijn er volgens hem ook nog eens afspraken gemaakt dat het eerste elftal niet verantwoordelijk zou worden gehouden voor incidenten bij andere teams. Het incident dat nu geleid heeft tot de schorsing, vond plaats bij een een ander team.

"We hebben een hele nieuwe selectie, met rustige jongens. En dat blijkt, we hebben in zes wedstrijden drie gele kaarten gehad. Wat doen we dan verkeerd?", vraagt Talha zich af. "Vraag maar aan de tegenstanders en we kregen zelfs complimenten van de scheidsrechters dat het zo sportief verlopen was, ondanks grote nederlagen."

Talha denkt dat SVA Papendorp ook een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie vervult, en dat er problemen in de wijk kunnen onstaan als de club ophoudt te bestaan. "Het is best een moeilijke club. En onsze kantine is ook een soort clubhuis voor de jongens die daar rondzwerven."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -