Eemdijk pakt punt tegen medekoploper, Sportlust'46 profiteert van nederlaag DHSC

© RTV Utrecht / Anne de Jong
EEMDIJK/UTRECHT - Eemdijk heeft in de Hoofdklasse B gelijkgespeeld tegen medekoploper Swift. Op eigen veld speelden de Diekers met 1-1 gelijk. In de Hoofdklasse A verzuimde DHSC door een nederlaag de koppositie van AZSV over te nemen. Sportlust'46 won wel en is de lachende derde.

EEMDIJK KNOKT ZICH NAAR GELIJKSPEL

Het duel tussen de ploegen die met 22 punten bovenaan staan in de Hoofdklasse B kende in de eerste helft een hoogtepunt. Een klutsgoal van Swift-speler Fidel Yilmaz zorgde voor de enige treffer voor de rust.
Na de rust kroop Eemdijk uit haar schulp in jacht op de gelijkmaker, maar Swift had de verdedigende stellingen goed op orde en gokte op de tegenaanval. Toch wist Eemdijk na zeventig minuten een gaatje te vinden in de Amsterdamse muur: topscorer Bas Buimer was trefzeker en tekende daarmee voor de 1-1.
Eemdijk nam geen genoegen met een punt. Trainer Willem Romp wisselde aanvallend maar tot de winnende treffer kwamen de Diekers niet meer. Swift was blij met het gelijkspel, bleek uit het tijdrekken in de slotminuten.
27' Fidel Yilmaz [0-1]
70' Bas Buimer [1-1]
Een korte samenvatting van Eemdijk - Swift (door Anne de Jong)

DHSC VERZUIMT KOPPOSITIE TE PAKKEN

DHSC had het als nummer twee opvallend lastig in het uitduel met nummer twaalf Jodan Boys. Na een steekbal dwars door de Utrechtse verdediging kon Bradley El Idrissi de bal binnenschieten.
Het bleek de enige goal van de wedstrijd, waardoor DHSC de derde nederlaag van de competitie leed. Omdat koploper AZSV met 2-1 verloor, hadden de Utrechters bij winst bovenaan gestaan. Nu blijft de achterstand drie punten.
DHSC maakte afgelopen week bekend dat trainer John Vink na dit seizoen vertrekt. De Vleutenaar gaf aan 'verrast en teleurgesteld' te zijn in dat besluit van het bestuur.
39' Bradley el Idrissi [1-0]

SPORTLUST IS DE LACHENDE DERDE

Sportlust'46 schoot als een komeet uit de startblokken in het thuisduel tegen Smitshoek. Na een fenomenale eerste helft was de stand van 4-0 bereikt door de Woerdenaren. Evert Brouwers tekende voor twee treffers. De andere goals kwamen van Mark van der Weijden en een Smitshoek-speler.
Patrick Loenen sprak in Namen en Rugnummers over de belangrijke winst van zijn ploeg
Na de pauze deed Smitshoek iets terug in de stand. Joey Klein maakte de 4-1, maar Sportlust'46 gaf daarna niets meer weg en wist de overwinning over de streep te trekken.
Sportlust-trainer Patrick Loenen
Sportlust-trainer Patrick Loenen © Orange Pictures
Door de zege komt Sportlust'46 op 22 punten uit elf duels. Daarmee komt het op gelijke hoogte met DHSC, dat verloor. Ook loopt de ploeg van trainer Patrick Loenen in op koploper AZSV. Het verschil is nu drie punten.
4' Evert Brouwers [1-0]
19' Mark van der Weijden [2-0]
38' Eigen goal Smitshoek [3-0]
43' Evert Brouwers [4-0]
60' Joey Klein [4-1]

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.