DOVO sluit onrustige week af met nederlaag bij Sparta Nijkerk

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
VEENENDAAL - DOVO heeft een onrustige week afgesloten met een nederlaag tegen Sparta Nijkerk. In de Derde Divisie A gingen de Veenendalers met 4-1 onderuit op bezoek bij de oranjehemden.

MATIG BEGIN

Ook zonder Gert Kruys had DOVO het moeilijk, want al na vijf minuten kwam Sparta Nijkerk op voorsprong via Adriaan Kruisheer. Na de snelle 2-0 van Maurice de Ruiter vanaf de strafschopstip leek opnieuw een grote nederlaag aanstaande voor de Veenendalers.
Interim-hoofdtrainer José de la Fuente Pozo kon na ruim een half uur toch juichen. Jasper Waalkens schoot de bal van afstand hard in de kruising: 2-1. Vanaf dat moment had DOVO het overwicht op het veld tegen de koploper. Na rust trok DOVO dat door, maar tot de 2-2 leidde het niet meteen.

VLAM IN DE PAN

Sparta Nijkerk sloeg na een uur ongekend hard toe. De Ruiter wist zich los te wurmen en tegen de verhoudingen in de 3-1 te maken. Na de 4-1 sloeg de vlam in de pan. De Ruiter omspeelde de doelman en legde de bal op de doellijn klaar voor Kruisheer om binnen te schieten.
DOVO-speler Mourad Marbouh kon dat niet hebben, waarna hij Kruisheer hard in zijn gezicht sloeg. Het terechte vervolg was een rode kaart voor Marbouh. DOVO mocht daarna blij zijn dat het bij 4-1 bleef; Sparta Nijkerk miste nog enkele grote kansen op een vijfde treffer.

RUMOERIGE WEEK

De nederlaag is de afsluiting van een rumoerige week aan de rode zijde van Panhuis. Naast het vertrek van Gert Kruys stapte ook de gehele Technische Commissie op in Veenendaal.
De voorzitter van DOVO blikt terug op de afgelopen week
In de stand ziet DOVO ook de problemen steeds groter worden. De ploeg staat vijftiende met 8 punten uit twaalf duels. Directe concurrent Goes (veertiende) loopt door een stunt bij Harkemase Boys weg, het verschil is nu vijf punten met DOVO. VVOG en ONS Sneek staan nog wel onder DOVO.
5' Adriaan Kruisheer [1-0]
20' Maurice de Ruiter, pen. [2-0]
36' Jasper Waalkens [2-1]
60' Maurice de Ruiter [3-1]
81' Adriaan Kruisheer [4-1]
Bijz.
81' Rode kaart Mourad Marbouh (DOVO)