RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemdijk afhankelijk van goals Buimer: "Het wordt tijd dat anderen ook gaan scoren"

1/3
EEMDIJK - Eemdijk is al enkele weken afhankelijk van de goals van Bas Buimer. Ook in het thuisduel tegen directe concurrent Swift moest de 1-1 komen van de voet van de spits. "Het wordt tijd dat ook anderen gaan scoren. Daar hebben we het wel over", zegt Buimer.

EEMDIJK VERLEGT FOCUS NAAR DE AANVAL
"Als je 1-0 achterkomt en nog de 1-1 maakt in een partij tussen de nummers één, dan moet je blij zijn dat je niet verliest en het gat op nul houdt. Je mag daar wel van genieten", aldus Buimer.

Bas Buimer: "We focussen ons steeds meer op het aanvallende"


Na een tegengoal voor rust, was het de spits die twintig minuten voor tijd de gelijkmaker maakte. "Ik had nog twee mogelijkheden, maar ik schrok me dood hoe vrij ik stond. Ik weet de bal gelukkig rustig in het hoekje te plaatsen. Dat is wel lekker. Op de trainingen mis ik ze nog wel eens. Waarschijnlijk ben ik nu iets meer gefocust", legt hij de kunst van het scoren uit.

"We staan nog steeds gedeeld eerste, maar het wordt tijd dat ook anderen gaan scoren", realiseert Buimer zich. "Daar hebben we het wel over. We focussen ons steeds meer op het aanvallende, want de organisatie staat goed, dus dat moet gaan komen. Daar maak ik mij geen zorgen over."

WILLEM ROMP ZIET STEEDS BETER VOETBAL
Trainer Willem Romp kan leven met de 1-1 op eigen veld tegen mede-koploper Swift. "Als de ploeg het maximale haalt ben ik altijd wel tevreden", zegt hij.

Trainer Willem Romp: "Natuurlijk hoop je dat meer jongens een goal kunnen maken"


Desondanks wisselde Romp na de gelijkmaker nog wel aanvallend. "We hadden hem al klaarstaan, dus ik dacht toen: de dood of de gladiolen. Zij waren niet meer gevaarlijk en misschien konden we er met die wissel nog één bij prikken. Dat is helaas niet gelukt. Het had ook anders uit kunnen pakken, maar het was hopen dat we zelf die goal gingen maken."

Romp is blij met het veldspel dat Eemdijk liet zien. "Hier heb het liefst nog meer van aan de bal. Bij vlagen komt het spel dat ik graag zie. Ik vond dat we te apatisch verdedigden in de eerste helft. Zij pakten iedere tweede bal. We moesten een paar procent extra leverden. Het was op balbezit en dat leidt nog niet tot kansen, maar hier kan ik wel van genieten", aldus Romp.

Dat Eemdijk zo afhankelijk is van Bas Buimer, dat weet Romp ook. "Het is zoals het is. Je moet werken met wie je hebt. Natuurlijk hoop je dat meer jongens een goal kunnen maken, maar eigenlijk staan we met verkapte middenvelders voorin. Voor Bas is scoren zijn kwaliteit. Doelpunten maken is ook moeilijk, maar ik ben blij dat ik Bas Buimer in mijn selectie heb zitten", lacht de trainer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -