IJsselmeervogels is koppositie kwijt na voetballes: 1-5

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels is de koppositie in de Tweede Divisie kwijtgeraakt aan Koninklijke HFC. In een onderlinge ontmoeting tussen de twee titelkandidaten ging de ploeg van Ted Verdonkschot met 1-5 genadeloos onderuit op eigen veld.
Na acht minuten voetballen had Ahmed El Azzouti de kans om de score te openen. Van zo'n acht meter afstand schoot hij de bal over het doel van Koninklijke HFC. Diezelfde El Azzouti bereidde de 1-0 voor. Na een goede actie bracht de aanvaller ploeggenoot Maikel de Harde in stelling en hij schoot binnen.
Vlak na rust lag de bal voor het eerst in het doel van IJsselmeervogels. Via de rug van Vogels-verdediger Gillian Justiana verdween de bal ongelukkig in zijn eigen doel: 1-1.

DICTEREN

Koninklijke HFC dicteerde vervolgens de wedstrijd. Via twee treffers van Joël Donald werd het 1-2 en 1-3. De Vogels wisten geen antwoord te geven op het aanvallende spel van de Haarlemmers. Lars Weistra maakte de 1-4 en uiteindelijk wist Sam van Huffel de eindstand te bepalen op 1-5.
33' Maikel de Harder [1-0]
47' Gillian Justiana [1-1, e.d.]
60' Joël Donald [1-2]
65' Joël Donald [1-3]
72' Lars Weistra [1-4]
75' Sam van Huffel [1-5]
Door de nederlaag wisselt IJsselmeervogels van plek met Koninklijke HFC. De Haarlemmers gaan nu aan kop, IJsselmeervogels staat tweede.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.