Nederlaag doet Vogels pijn: "Alle kanten van het veld gezien"

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - "We laten ons als makke schapen naar de slachtbank leiden", reageerde trainer Ted Verdonkschot zaterdag na een rampzalige middag. Zijn IJsselmeervogels ging zaterdag met 1-5 onderuit tegen Koninklijke HFC en verloor daarmee de koppositie.
Ze hebben ons als staf enorm laten zitten
Ted Verdonkschot
IJsselmeervogels kwam tegen Koninklijke HFC nog op 1-0 voorsprong maar De Rooien hadden voor de rest niets te vertellen in het duel. "We zijn zoek gespeeld", reageert verdediger Marciano van Leijenhorst. "We gaan dan wel met 1-0 voor de rust in maar we hebben alle kanten van het veld gezien."
Marciano van Leijenhorst baalde enorm van de pijnlijke nederlaag
"Zij voetballen goed, lopen veel en rouleren op het middenveld. Daar kregen wij geen grip op", aldus Van Leijenhorst. "Wij hebben vandaag zeker niet als team gespeeld. Maar hier moeten we als team uitkomen, dat wordt wel diep graven."

VERTREK VERDONKSCHOT

Deze week werd bekend dat trainer Ted Verdonkschot aan het einde van het seizoen vertrekt bij IJsselmeervogels. De oefenmeester was enorm teleurgesteld in het spel van zijn ploeg. "De tweede helft leek echt helemaal nergens op", aldus de oefenmeester. "Ze hebben ons als staf enorm laten zitten."
Koninklijke HFC gaat nu aan kop in de Tweede divisie. IJsselmeervogels zakt naar de tweede plek. "Koninklijke HFC is de best voetballende ploeg uit de competitie", zegt Verdonkschot over de tegenstander. "We staan maar één puntje achter en we kunnen nog door in de beker, dus het zou wel heel raar zijn", reageert de oefenmeester op de vraag of hij bang is voor ontslag. "Maar dit is wel een klap natuurlijk."
Ted Verdonkschot: "Het leek nergens op"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.