RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

John van den Brom: "Tot aan de eerste goal speelden we een prima wedstrijd"

1/4
UTRECHT - FC Utrecht staat weer met beide benen op de grond. De ploeg van trainer John van den Brom kan zich gaan focussen op de derde plaats in de eredivisie, want de top 2 is voorlopig uit zicht. Na opeenvolgende nederlagen tegen beste twee ploegen van de eredivisie - Ajax en AZ - weet FC Utrecht weer waar het staat.

FC Utrecht druipt af in de catacombe


In de Galgenwaard was AZ met 0-3 nog een maatje te groot voor FC Utrecht. "Tot aan de eerste goal speelden we een prima wedstrijd", analyseert Van den Brom na afloop, "Ze komen met een lucky op 0-1. Daarna kwam de kentering. Maar eigenlijk was dit een wedstrijd die beslist wordt op momenten."

John van den Brom: "AZ was in momenten bepalend"


FC Utrecht begon een stuk sterker aan het duel dan in de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Ajax. "De jongens gingen veel beter de duels aan. Alleen aan de bal waren we slordig en onrustig en wisten we weinig kansen te creŽeren." Van den Brom verkoos JC Bahebeck boven Bart Ramselaar, "Je hoopt dat we in balbezit Bahebeck en Kerk in de bal kunnen krijgen, maar dan moet je hem nog wel maken. AZ kreeg ook niet heel veel kansen. De eerste goal was geluk, maar verder zijn ze dodelijk effectief."

Joris van Overeem: "Niet te vergelijken met nederlaag tegen Ajax"


"Het was lichtelijk geflatteerd", vond Joris van Overeem, "Je hebt negentig minuten lang dat je ze onder druk hebt, maar daar heb je niks aan. We komen dreigend in de zestien, maar hebben te weinig uitgespeelde kansen. Dat moet beter." Van Overeem wil de nederlagen tegen Ajax en AZ niet met elkaar vergelijken, "Tegen Ajax zijn we helemaal niet in de wedstrijd geweest, kwamen we niet eens op hun helft. Dat deden we nu wel. AZ komt er een paar keer succesvol uit en scoren. Dat is totaal anders dan tegen Ajax."

Justin Hoogma: "We zijn net zo teleurgesteld als de fans"


VAR (DEEL ZOVEEL)
Vlak voor rust maakte De Wit van AZ hands. De VAR keek er naar, stond erbij en deed niks. Van den Brom lijkt er inmiddels klaar mee, "Ja, heb ik gehoord, maar ik ga er niks over zeggen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -