RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Invaller El Ghazouani lichtpuntje bij Hercules: "Wil altijd belangrijk zijn voor mijn team"

1/4
UTRECHT - Omar el Ghazouani baalde als een stekker toen hij zich een kwartier voor tijd opmaakte voor een invalbeurt bij Hercules - OFC. De 21-jarige middenvelder zag zijn ploeg op dat moment net op 0-2 komen, maar liet tijdens zijn invalbeurt zien van waarde te kunnen zijn voor het elftal van Jochem Twisker.

Omar El Ghazouani (Hercules) in gesprek met Arnold Schenk


Hercules trof OFC, dat tweede stond in de Derde divisie voorafgaand aan het treffen. Een lastige klus voor de Utrechters, want ze hebben het erg lastig dit seizoen. Lang keek Hercules tegen een 0-1 achterstand aan en had het moeite om kansen te creëren tegen het beter voetballende OFC. Net op het moment dat Twisker offensief wilde wisselen viel de 0-2, zag ook El Ghazouani, die op punt stond om erin te komen.

"Dat was balen ja, want ik wil graag belangrijk zijn voor Hercules", aldus de middenvelder. Die missie werd een stuk moeilijker toen de achterstand werd verdubbeld, maar aan de hand van El Ghazouani richtte Hercules zich op. "Ik werd veel in het spel betrokken en merkte dat teamgenoten mij zochten." Met gevaarlijke dribbels zorgde hij voor veel onrust in de OFC-defensie en was hij belangrijk toen ploeggenoot Oussama Lahri voor de aansluitingstreffer (1-2) tekende.

Daarna was de goed invallende El Ghazouani nog heel dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gepakt door de doelman. "De bal vloog richting de kruising, het was een goed schot vond ik. Knap dat die keeper hem pakte." Ondanks een aardig slotoffensief stond Hercules toch weer met lege handen, zag ook El Ghazouani. "Niks aan te doen, we hebben een overwinning nodig. Dinsdag gaan we samen met de trainer kijken hoe we dat gaan doen."

Jochem Twisker (Hercules): "Vond dat wij de zaakjes verdedigend goed voor elkaar hadden"


Hercules-trainer Twisker vond dat zijn ploeg de zaakjes verdedigend goed voor elkaar had. "Het was een bewuste keuze om wat defensiever te spelen. OFC is een ploeg met veel balvaardige spelers en daar hebben we ons op ingesteld. Een paar momentjes van onachtzaamheid breken ons vandaag op. Dat is erg jammer."

Twisker's ploeg staat veertiende in de Derde divisie en lijkt veroordeeld tot het spelen voor handhaving.
Komende week staat het programma met nummer vijftien DEM op het programma.
De keeper van OFC was Amersfoorter Aram Koruglu. Hij speelde in het verleden bij onder meer UVV en de jeugd van FC Utrecht. Met Katwijk kroonde hij zich zelfs tot algeheel amateurkampioen van Nederland. Inmiddels is hij dus speler van OFC en ondanks zijn leeftijd - veertig is-ie al - denkt Koruglu nog niet aan stoppen. "Ik vind het spelletje gewoon nog te leuk", vertelde hij aan RTV Utrecht. "We doen met OFC mee om de bovenste plaatsen en ik wil nog wel naar die Tweede divisie."
OFC-keeper én regiogenoot Atam Koruglu: "Ik denk nog altijd niet aan stoppen"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -