Uitblinkende doelman Bruins bekvecht met scorende Baum: "Wij zijn ander soort winnaars"

Sebastiaan Bruins
Sebastiaan Bruins © Geert Lommers
HOOGLAND - Hoogland-keeper Sebastiaan Bruins speelde een hoofdrol in de 2-1 nederlaag bij koploper OSS'20. Hij verrichte veel reddingen en belandde in een akkefietje met een ploeggenoot. "Baum en ik zijn als water en vuur."
Toen Bruins de bus uitstapte in Oss, dacht hij dat er een zware middag aan zat te komen. OSS'20 is de meest scorende ploeg van de Derde divisie. Tegen Hoogland werden veel kansen onschadelijk gemaakt door keeper Bruins. "Dit heb ik al vaker meegemaakt dit seizoen. Door veel te doen, kan je je onderscheiden."
Hoogland-keeper Sebastiaan Bruins: "Door veel te doen, kan je je onderscheiden."

BEKVECHTEN

Dankzij Bruins stond Hoogland slechts met 1-0 achter na een helft, waarin Hoogland weinig te vertellen had. In de tweede helft, die gelijkwaardiger was, stond Bruins ook in de schijnwerpers, maar niet vanwege zijn reddingen. Ploeggenoot Henk Baum stond op de middenlijn te pingelen. Bruins waardeerde dat niet, waardoor een bekgevecht ontstond. "Henk en ik zijn een ander soort winnaar. Ik kom uit het amateurcircuit en ben van strijden tijdens het duel en na de tijd een biertje drinken. Henk heeft profvoetbal gespeeld. Met de één kan je het beter vinden dan met de ander."

GELIJKMAKER

Bruins wilde graag dat Baum gewisseld werd. Gelukkig voor Hoogland deed trainer Raymond Prins dat niet, want in de 72ste minuut bracht Baum zijn ploeg op gelijke hoogte. "Dat is het gelijk van de trainer, een keeper heeft ook geen verstand van voetballen", zei Bruins met een lach.

ONHANDIGE OVERTREDING

In de laatste minuut ging het alsnog fout voor Hoogland. Tony de Groot scoorde uit een strafschop. "De voorafgaande overtreding was niet handig. Vanaf de zijkant riepen we binnenkant dekken. Dit lukte niet, waardoor gecompenseerd moest worden", vertelt Prins.
Hoogland-trainer Raymond Prins: "We moeten de rug rechten en keihard trainen."

RUG RECHTEN

Ondanks het zure gevoel na de nederlaag, gaat Prins niet bij de pakken neerzitten. "We moeten de rug rechten en keihard trainen." Volgende week komt Jong ADO Den Haag op bezoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.