RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SCHC ongeslagen winterstop in: "Ondanks gelijkspel wel tevreden"

1/3
BILTHOVEN/ZEIST - SCHC verzuimde zondag de koppositie in de Promotieklasse vast te houden, doordat het slechts een punt pakte tegen Laren. Desondanks heerst er trots bij de Bilthovense ploeg, die ongeslagen de winterstop ingaat en op koers ligt om binnen een jaar weer terug te keren in de Hoofdklasse.

We doen gewoon te weinig met de kansen die we krijgen"
Cédric Terwel

Een onherkenbaar SCHC had het in de eerste twee kwarten lastig. Allereerst met het stugge Laren, dat Schaerweijde vorige week ook al problemen bezorgde, maar toch ook zeker met zichzelf. "Het leek een beetje alsof we tegen onszelf aan het hockeyen waren", aldus SCHC-speler Cédric Terwel. "We hebben deze wedstrijd benaderd als een soort finale en misschien dat het invloed had op ons spel."

Cédric Terwel: "We hockeyden tegen onszelf"


Terwel tekende voor de gelijkmaker namens SCHC en vond dat zijn ploeg de schroom van zich afgooide in de tweede helft na een matig eerste bedrijf. "Tijdens de rust hebben we het daar met elkaar over gehad. Iedereen weet wat we kunnen, maar we moeten wat vrijer durven te hockeyen. Daarnaast doen we te weinig met de kansen die we krijgen." Het maakte dat de Bilthovenaren genoegen moesten met een punt tegen Laren.

Marieke Dijkstra: "We hebben een leergierige groep"


Toch kan SCHC terugkijken op een goede eerste seizoenshelft, vond coach Marieke Dijkstra. "Ik ging liever met een overwinning de winterstop in natuurlijk. Maar toch ben ik wel tevreden hoor. We hebben een leergierige groep, waar nog veel te verbeteren valt. Ik denk dat we er goed voorstaan met het oog op de tweede seizoenshelft", aldus Dijkstra.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -