RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Labyad in de basis in de Champions League: "Dan zal ik me voor 100 procent geven"

UTRECHT - Het zou goed kunnen dat Zakaria Labyad woensdagavond de uitwedstrijd van Ajax tegen Lille OSC in de Champions League niet helemaal uitspeelt. "Als ik weer mag beginnen, dan zal ik me voor 100 procent geven", zegt hij. "En dan zien we wel hoe lang ik het volhoud. Het gaat namelijk niet om mij, maar om ons team."


KANS
De geboren Utrechter stapte in de zomer van 2018 van FC Utrecht over naar Ajax. In zijn eerste seizoen kwam hij nauwelijks voor in de plannen van trainer Erik ten Hag. Ook dit seizoen leek een basisplaats ver weg, totdat David Neres plotseling een vervelende knieblessure opliep. Twee weken geleden tegen zijn oude club FC Utrecht kreeg de aanvaller zijn eerste speelminuten van het seizoen en zaterdag mocht hij eveneens starten tegen Heracles Almelo.

Als je mee mag doen, dan merk je pas hoe snel alles gaat"
Zakaria Labyad

"Op de bank was het vaak genieten van dit Ajax", zegt Labyad. "Maar als je mee mag doen, dan merk je pas hoe snel alles gaat. Kijk eens hoe Hakim gas geeft en met wat voor een zelfvertrouwen hij speelt", zegt hij over zijn maatje Ziyech. "Daar kan ik van genieten, maar ook veel van leren."

RITME
Zelfs de meest pittige trainingen laten zich niet met wedstrijden vergelijken, zo merkte Labyad ook tijdens het gewonnen thuisduel met Heracles (4-1). Na 70 minuten moest hij naar de kant, met kramp in beide kuiten. "Als ik op 80 procent ga voetballen, dan speel ik iedere wedstrijd wel uit. Maar dat zou niet goed zijn voor Ajax", weet de Utrechter. "Zeker in de Champions League is dat niet voldoende. Maar ik voel me steeds sterker. Ik ben op de goede weg."

Zaterdag tegen Heracles bleef Labyad voor rust ver verwijderd van het beste spel dat Neres bij Ajax heeft laten zien. "Ik had te vaak balverlies", erkent hij. "Ook dat is ritme." Labyad baalde ook dat Daley Blind het spel steeds over de linkerflank opende. In de rust sprak hij zijn ploeggenoot daarop aan. Dat hielp, want na een lange pass van Blind kon Labyad de 2-0 aantekenen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -