Patrick Loenen zegt DOVO af vanwege teveel onduidelijkheid. "Ik dacht, waar ben ik in gestapt?"

© Orange Pictures
VEENENDAAL/WOERDEN - Utrechter Patrick Loenen had zijn contract bij DOVO al getekend en zou er volgend jaar trainer worden. De chaos bij de Veenendaalse derdedivisionist leidde er echter toe dat Loenen de club verzocht de verbintenis nietig te verklaren. "Ik heb ik geen rancune en ik ben niet boos op DOVO. Maar ik baal er wel ontzettend van."

CHAOS BIJ DOVO

Drie weken geleden zette Loenen, nu nog trainer van hoofdklasser Sportlust'46 uit Woerden, zijn handtekening in Veenendaal. Hij zou na dit seizoen Gert Kruys opvolgen. Daarna gebeurde er echter heel veel aan de rode zijde van sportpark Panhuis.
De resultaten van DOVO waren al niet goed en werden niet beter. Dat leidde anderhalve week na de aanstelling van Loenen tot het ontslag van Gert Kruys. Twee dagen later stapte ook de technische commissie, de club mensen die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen rond de A-selectie, op.
Toen de oude tc opstapte werd het goede gevoel bij mij een stuk minder
Patrick Loenen
Met dié technische commissie (tc) had Loenen de afspraken gemaakt over hoe hij en DOVO de ambities van de club gestalte zouden geven. "Ik had daar een goed gevoel bij, maar toen zij opstapten werd het gevoel bij mij een stuk minder."

VEEL ONDUIDELIJKHEID

Het bestuur, de tijdelijke tc en Loenen besloten tot een gesprek om de zaken op een rij te zetten. Dat vond afgelopen vrijdag plaats. "Er was veel onduidelijk, ze wisten niet wat er met de vorige tc besproken was", zegt Loenen. "Het was bij wijze van spreken een nieuwe sollicitatieronde."
Patrick Loenen. "Het was bij wijze van spreken een nieuwe sollicitatieronde."
Eén van de zaken die vrijdag duidelijk werd, was dat de nieuwe verantwoordelijken andere ambities hadden dan de vertrokken tc, en dan Patrick Loenen. Laatstgenoemden wilden zo snel mogelijk naar de Tweede divisie promoveren, om eindelijk weer op hetzelfde niveau te spelen als buurman GVVV. "Als je om de bovenste plekken mee wilt spelen, dan houdt dat een aantal keuzes in. Dat kan niet zomaar", stelt Loenen. "En op het moment dat dat anders komt te liggen en ze mij ook niet kunnen vertellen hoe dan precies, dan denk ik, waar ben ik ingestapt?"

AFSPRAKEN

De onduidelijkheid zat hem niet alleen in de ambities. Loenen constateerde ook dat de nieuwe gesprekspartners niet op de hoogte waren van de afspraken die hij vóór de ondertekening van zijn contract had gemaakt. "Kijk, als ik afspraken maak over hoe we dingen gaan doen en hoe we spelers benaderen en wie waar verantwoordelijk voor is en er komt vervolgens een nieuwe tc, dan kan het zo maar zijn dat het allemaal heel anders ligt, dat mijn invloed daar veel minder op is."
Ik neem alleen de verantwoording voor zaken waar ik grip op heb
Patrick Loenen
Loenen vervolgt: "Ik heb geroepen dat ik wilde promoveren met DOVO. En als dat niet lukt mag je mij een draai om mijn oren geven. Maar ik neem alleen de verantwoording voor zaken waar ik grip op heb." Omdat hij die grip nu niet heeft, wil hij er niet in stappen. "Ik vind het vervelend, want ik zag dit echt als dé stap, maar als de nieuwe mensen niet op de hoogte zijn van wat er exact met de oude tc besproken is, dan moet je eieren voor je geld kiezen."

SPORTLUST

Loenen gaat dus niet naar DOVO, en zijn huidige club Sportlust'46 heeft nog geen opvolger aangesteld. De vraag is dus logisch of aanblijven bij Sportlust nu een optie is voor Loenen. "Ik heb uiteraard wel contact gehad, maar daar loopt een procedure voor een nieuwe trainer. Ik weet niet exact in welke fase ze nu zitten. Laten we deze week maar eens afwachten."
Patrick Loenen. "Ik ben niet met een nieuwe club bezig. Ik wil even rust."
Inmiddels is de Utrechter al wel gebeld door een andere club. "Toevallig vanochtend. Maar ik zeg niet welke. Ik ben daar nu ook even niet mee bezig. Ik ben even toe aan rust."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.