RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterpolosters UZSC als underdog bij laatste 16 van Europa: 'Kers op de taart'

1/4
UTRECHT - Voor de waterpolovrouwen van UZSC is de trip naar Barcelona morgenochtend een snoepreisje en een uitdaging. In de Euro League treffen zij onder meer de Europese topploeg Sabadell. "Het is echt een kers op de taart. Het zal moeilijk en spannend worden, maar we gaan kijken wat we kunnen halen", zegt trainer Gerrit-Jan Schothans.

"We gaan naar Barcelona met een heel trots gevoel omdat we dit bereikt hebben. De vorige ronde zijn we knap doorgekomen. We hebben heel veel zin om deze wedstrijden te spelen", geeft Schothans aan. Begin november stootten de Utrechtse vrouwen door, nadat in het eigen Krommerijnbad twee keer gewonnen werd. Hierdoor behoren zij nu tot de beste zestien teams van Europa.

UZSC-trainer Gerrit-Jan Schothans: "Dit zijn de zestien sterkste clubteams van Europa en dat wordt opnieuw een uitdaging"


TEGEN DIKBETAALDE PROFS
Voor UZSC wacht een zwaar drieluik in Barcelona. Sabadell is namelijk de titelverdediger van de Euro League. Sterker nog, sinds 2011 won de Catalaanse ploeg de beker al vijf keer. "Sabadell is recordhouder Europa Cups, dus dat is een gerenommeerde ploeg", legt Schothans uit.

De andere tegenstanders zijn UVSE Boedapest en het Italiaanse SIS Roma. "Die ploeg uit Hongarije heeft vorig jaar alles daar gewonnen en Roma is vorig jaar bekerwinnaar van ItaliŽ geworden. Op papier is dat de minste tegenstander van de drie", doelt de trainer op Roma.

"Normaal zijn dat dikbetaalde profs die een maatje te groot zijn, maar wij hebben ook een aantal internationals. Het is een grote kans om ons te meten. We hopen een serie neer te zetten om te kijken of de wedstrijden kunnen winnen."

 UZSC (links) in de vorige ronde van de Euro League UZSC (links) in de vorige ronde van de Euro League | Foto: Fotostudio Red Green Blue

Voor het UZSC van Schothans is het vooral een testcase: "Het is een stap hoger. In de eerste ronde hadden we thuisvoordeel, maar deze ronde is nůg zwaarder. Dit zijn de zestien sterkste clubteams van Europa en dat wordt opnieuw een uitdaging. Het leeft enorm in Utrecht en de waterpolowereld. We hebben de vorige ronde aan klantenbinding gedaan, iedereen was heel enthouasiast. Nu kijkt men uit naar de uitronde."

OPZET EURO LEAGUE
Deze ronde van de Euro League bestaat uit vier poules van vier ploegen. De bovenste twee teams van elke groep plaatsen zich voor de volgende ronde. Daarin wordt een nummer ťťn gekoppeld aan een andere nummer twee, voor een thuis- en uitwedstrijd. De vier winnaars van die wedstrijden gaan naar de finales van Europa Cup 1 en de vier verliezers naar de finales van de Europa Cup 2.

"Als we nu bij de bovenste twee kunnen eindigen, dan spelen we sowieso een Final Four", aldus Schothans. Voor de nummers drie en vier in de aankomende groepsfase valt het doek.

Schothans legt de opzet van de Euro League uit


UNDERDOG
UZSC weet dat het waarschijnlijk met Roma gaat strijden om de derde plek, maar de Utrechtse vrouwen hebben hoop op meer. "We hebben een goede ploeg, maar zijn geen profs zoals de andere drie. We zijn de underdog, maar we gaan uiteraard daarheen om een wedstrijd te winnen en gaan dan ook voor kwalificatie voor de volgende ronde. Of dat reŽel is, weten we achteraf pas."

"Het is niet een onbereikbaar niveau, maar het grote verschil is dat de andere clubs prof zijn en twee keer per dag met elkaar trainen. We blijven een amateurclub, maar dat neemt niet weg dat we denken dat we een kans hebben. Met dat uitgangspunt gaan we daar naartoe."

We zijn de underdog, maar we gaan uiteraard daarheen om een wedstrijd te winnen"
Gerrit-Jan Schothans (trainer UZSC)

PROGRAMMA
De waterpolosters reizen donderdagochtend naar Barcelona, waar zij vrijdagavond beginnen tegen Sabadell. Zaterdag- en zondagochtend volgen de duels met UVSE en SIS Roma. Over het meedoen van Nerida Drewes zijn nog wat twijfels. Zij is grieperig, maar verwacht wordt dat ze gewoon mee kan doen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -