RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mitchell van Rooijen: "Iedereen houdt rekening met Jong FC Utrecht"

1/5
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft op dit moment al evenveel punten als aan het einde van vorig seizoen. Aanvoerder Mitchell van Rooijen schuift aan in Een Berg Sport om te praten over de transformatie van lelijk eendje naar zwaan. "Ik denk dat ploegen nu anders naar ons kijken", denkt Van Rooijen, "We zijn sterker geworden en hebben meer ervaring. Je merkt echt dat clubs door onze resultaten aan het begin van het seizoen rekening met ons houden."

Mitchell van Rooijen: "Ploegen houden steeds meer rekening met ons"


Na 16 wedstrijden staat Jong FC Utrecht tiende in de Keuken Kampioen Divisie met 23 punten. Slechts 13 punten minder dan koploper Cambuur. Na een mindere reeks van zes wedstrijden waarin het veel topclubs trof werd afgelopen week weer de weg naar boven ingezet. Het won van Jong AZ en speelde gelijk bij NEC.

Gert Kruys: "Steeds moeilijker om vanuit de opleiding het eerste te halen"


Van Rooijen hoopt het eerste te halen in Utrecht, "Dat is heel duidelijk voor me en altijd al zo geweest. De club voelt als een warm bad." Makkelijk is die weg niet. Dit seizoen speelt Van Rooijen niet langer in de spits, maar als aanvoerder op het middenveld. Een beslissing die in overleg met trainers René Hake en John van den Brom genomen is. "Er wordt steeds meer doorgeselecteerd en FC Utrecht zit tegen de top van Nederland aan. Dat maakt het hardstikke moeilijk voor die jongens om de stap naar het eerste te maken", meent Gert Kruys, "Het mooie van Mitchell is dat hij terugkomt na veel tegenslag en laat zien dat hij ook op andere posities uit de voeten kwam. Hij oogt gewoon enorm sterk."

Aan de tap met Ap en de prognoses voor FC Utrecht- RKC


In Een Berg Sport analyseert Gert Kruys verder momenten uit FC Utrecht - AZ. Verder wordt er vooruitgeblikt op FC Utrecht - RKC Waalwijk en brengt Korneel Evers zijn wekelijkse ode.

De ode van Korneel


Een Berg Sport is vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -