RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrouwen UZSC dicht bij volgende ronde Euro League: "Heel trots"

1/2
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben de overwinning op Sabadell in de Euro League een uitstekend vervolg gegeven. Het duel tegen de Hongaarse topploeg UVSE Boedapest werd met 13-13 gelijkgespeeld.

Als we vroeg een gaatje slaan dan trekken we hem over de streep"
Gerrit-Jan Schothans

UZSC nam in het eerste kwart een 2-1 voorsprong en hield dat ene punt voorsprong vast tot in het laatste kwart. De Hongaarse vrouwen wonnen die met 4-3, waardoor het in 13-13 eindigde. "We hebben heel goed gepresteerd. We spelen hier met een amateurclub tegen een profclub. Naturlijk zijn we heel trots", aldus Schothans.

Door het gelijkspel zijn de Utrechtse vrouwen na twee duels nog ongeslagen in de zware Euro League-poule. Zondag wacht nog het duel met SIS Roma, op papier de minste tegenstander van de groep. "Tegen Roma hebben we een goede uitgangspositie. Als wij een fatsoenlijke uitslag neerzetten dan gaan we door naar de volgende ronde."

"Roma is al uitgeschakeld. Die zullen dus teleurgesteld zijn, maar ze willen zich natuurlijk laten zien. Ik verwacht dat ze zich wel willen laten zien. Als wij in staat zijn in het begin van de wedstrijd een gaatje te slaan dan trekken we hem over de streep", aldus Schothans vol vertrouwen.

MOGELIJK VOLGENDE RONDE
Met 4 punten uit twee duels heeft UZSC een goed uitzicht op plaatsing voor de kwartfinale. Daarin wordt een nummer ťťn gekoppeld aan een andere nummer twee, voor een thuis- en uitwedstrijd. De vier winnaars van die wedstrijden gaan naar de finales van Europa Cup 1 en de vier verliezers naar de finales van de Europa Cup 2.

Gerrit-Jan Schothans reageert vanuit Spanje over de knappe prestatie van zijn ploeg


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -