RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Calderwood heeft zin in uitdaging bij DOVO: "Belangrijkste is erin blijven"

1/2
VEENENDAAL - Kersverse hoofdtrainer Scott Calderwood ziet het als belangrijkste taak om DOVO in de Derde divisie A te houden. De oefenmeester nam deze week het stokje over van de op non-actief gestelde Gert Kruys.

Gedurende het seizoen gaan we kijken hoe het van beide kanten bevalt"
Scott Calderwood

"Ik heb DOVO al in het begin van het seizoen zien spelen, omdat een oude bekende van mij daar speelt", vertelt Calderwoord. "DOVO speelt altijd goed voetbal met altijd goede spelers. Toen ze in een mindere periode terechtkwamen, ben ik er wel bewust weggebleven. Ik heb Gert Kruys namelijk heel hoog zitten als persoon en als trainer."

ANDERE KANDIDATEN

DOVO heeft ook met Bert van Hunenstijn om de tafel gezeten. Dat liep op niets uit. "Ik heb gisteren met de technische commissie en het bestuur gesproken. Ze hebben mij toen aangegeven dat ze twee telefoontjes moesten plegen die minder leuk zijn. Eerste, tweede of derde keus, ze hebben aangegeven voor mij te gaan en dat is het belangrijkst", reageert Calderwood.

RANGLIJST

DOVO is in de Derde divisie A afgezakt naar de vijftiende plek. "Het is een ploeg die makkelijk scoort, maar ook makkelijk doelpunten tegen krijgt. Er moet verdedigend wat gaan gebeuren", vertelt de kersverse trainer. "Ze kunnen echt heel goed voetballen. Ik heb ze tegen Sparta Nijkerk (4-1 nederlaag, red.) gezien. Toen waren ze de eerste 20 minuten en de laatste 20 minuten de betere partij. Ik denk dat het allerbelangrijkste is om uit de huidige situatie te komen en daar heb ik heel veel vertrouwen in."

Er moet verdedigend wat gaan gebeuren"
Scott Calderwood

Scott Calderwood heeft zin in zijn nieuwe avontuur


DIENSTVERBAND

Calderwood heeft een contract getekend dat hem tot het einde van het seizoen bindt aan de Veenendaalse club. "Gedurende het seizoen gaan we kijken hoe het van beide kanten bevalt, dan zien we wel verder. De belangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat we erin blijven. Ik heb een heel goed gevoel bij deze club en heb heel veel zin om te beginnen."
DOVO komt zaterdag in actie tegen FC Lisse. Calderwood is niet aanwezig bij het duel omdat hij nog verplichtingen in het buitenland had.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -