RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van der Haar kan alleen maar toekijken in Kortrijk

WOUDENBERG - Dat Mathieu van der Poel van een andere planeet komt wisten we al. Ook in Kortrijk kon de concurrentie met Lars van der Haar uit Woudenberg alleen maar toekijken hoe de wereldkampioen zijn 34e wedstrijd op rij won in het veld. Van der Haar eindigde als laatste van de groep achtervolgers als zevende.

Van der Haar en Van der Poel leken in de eerste fase van de koers de kat uit de boom te kijken. Halverwege de wedstrijd reed het tweetal naar voren. Waar Van der Poel al snel zijn slag sloeg en de rest van het veld achter zich liet had Van der Haar tijd nodig om te herstellen.

De leidende positie van Van der Poel kwam geen moment in gevaar. Van der Haar streed met de achtervolgers om het podium. In de voorlaatste ronde deed de renner van Telenet Baloise Lions een verwoede poging om naar voren te komen. De concurrentie counterde meteen. In de eindsprint richting de finish - die bovenop een brug lag - claimde Tim Merlier de tweede plaats voor Belgisch kampioen Toon Aerts. Van der Haar moest genoegen nemen met de zevende plaats. Hij handhaafde zich op de derde plaats in het tussenklassement.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -