IJsselmeervogels na winst in ieder geval weer één dag aan kop

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft zaterdag in de Tweede Divisie met 1-0 gewonnen bij Scheveningen. De ploeg van trainer Ted Verdonkschot heeft hierdoor minimaal voor één dag weer de koppositie te pakken.
Een korte samenvatting van Scheveningen - IJsselmeervogels (door Bert Kous)
De eerste helft kende een niet al te hoog niveau, IJsselmeervogels leverde wel het betere spel af. In de 34e minuut resulteerde dat in de 0-1. Het was Ahmed el Azzouti die zijn ploeg op voorsprong bracht.
In de tweede helft zette Scheveningen aan en waren zij de betere partij. De thuisploeg kreeg vooral in het eerste kwartier na rust kans op kans, maar IJsselmeervogels slaagde erin de bal uit het doel te houden. Doelman Jaimy Schaap speelde daarin een hoofdrol voor de Rooien.

TIEN TEGEN TIEN

De laatste acht minuten moest IJsselmeervogels het met tien man doen. Marciano van Leijenhorst haalde Barry Rog van Scheveningen van achteren neer en moest met een terechte rode kaart het veld verlaten.
Ook Scheveningen speelde het duel met een man minder uit. In de 90e minuut kreeg Tim Peters rood na een harde overtreding op Yannick Cortie.
Scheveningen  - IJsselmeervogels
Scheveningen - IJsselmeervogels © RTV Utrecht / Bert Kous

KOPPOSITIE

Door de winst komt IJsselmeervogels op een puntenaantal van 28. Koninklijke HFC zakt daardoor naar de tweede plek. De ploeg uit Haarlem heeft nog een wedstrijd tegoed. Zondag speelt HFC tegen de nummer zestien van de ranglijst, TEC.
34' Ahmed el Azzouti [0-1]
Bijz.
82' Rode kaart voor Marciano van Leijenhorst (IJsselmeervogels)
90' Rode kaart voor Tim Peters (Scheveningen)