DHSC wint regionale topper tegen Sportlust'46

John Vink
John Vink © Orange Pictures
UTRECHT/WOERDEN - DHSC heeft in de hoofdklasse A in een rommelig duel gewonnen van Sportlust'46. Op Sportpark Wesley Sneijder in Utrecht eindigde de topper in 2-1.
DHSC begon furieus aan de clash tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Al binnen vijf minuten was het raak. De thuisploeg kreeg een hoekschop die door Tim van de Berg werd binnengekopt. In de beginfase gaven beide ploegen veel ruimte weg, maar vooral de thuisploeg ging slecht met de kansen om.
Verslaggever Menno Schilder over DHSC - Sportlust'46
Sportlust'46 voerde daarna de druk op. Dat resulteerde in de 20e minuut in de gelijkmaker voor de ploeg uit Woerden. Mark van der Weijden kreeg net buiten het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. In het restand van de tweede helft verzuimde DHSC om opnieuw afstand te nemen.
De vaste aanhang van DHSC kijkt toe hoe hun ploeg van Sportlust wint
De vaste aanhang van DHSC kijkt toe hoe hun ploeg van Sportlust wint © RTV Utrecht / Menno Schilder

SPEELTUIN

Ook in de tweede helft bleef het een speeltuin achterin bij beide ploegen, die daar op hun beurt bijzonder slecht mee omsprongen. Invaller Emre Bal - koud in het veld - sloeg in de 68e minuut toe. De speler uit de jeugdopleiding van FC Utrecht bracht DHSC voor de tweede maal op voorsprong nadat hij een counter van de Utrechters succesvol afronde: 2-1. Het bleek de winnende treffer in Utrecht.
Koploper AZSV verspeelde twee punten waardoor DHSC tot op één punt is genaderd. Sportlust'46 staat op vier punten derde.
5' Tim van de Berg [1-0]
20' Mark van der Weijden [1-1]
68' Emre Bal [2-1]

EEMDIJK

Eemdijk speelde op bezoek bij RKAV Volendam gelijk. Eemdijk haalde de rust met 0-0. Jeroen de Harder, de doelman van Eemdijk blonk uit en sleepte zijn ploeg ook door de tweede helft. Ondanks de 0-0 blijft Eemdijk koploper in de hoofdklasse B.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.