Spakenburg meldt zich in de subtop na vierde zege op rij

© Goalphoto.nl
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft zich gemeld in de subtop van de Tweede divisie. De Blauwen uit Bunschoten-Spakenburg wonnen op de Westmaat met 2-0 van Quick Boys. Het is de vierde zege op rij voor Spakenburg.
Verslaggever Arnold Schenk over het duel

TER WIELEN HOUDT DE NUL

De eerste helft aan de Westmaat was rommelig. Het begon met veel kansen voor Quick Boys in deze zaterdagklassieker van het amateurvoetbal. Spakenburg speelde gehaast en raakte zo ook vaak de bal kwijt.
Na een half uur spelen kreeg Quick Boys een dot van een kans na een foute terugspeelbal van Barry Beijer, maar Dennis Kaars wist Spakenburg-keeper Leon ter Wielen niet te passeren.

SPAKENBURG SLAAT TOE

Het bleek een wake-up call voor Spakenburg, want drie minuten later was het Koos Werkman die een vrije trap binnen wist te koppen: 1-0. De verdediger scoorde daarmee zijn derde goal van het seizoen. Vijf minuten later volgde de 2-0 via het hoofd van Kevin Sterling.
In de tweede helft kreeg Spakenburg genoeg kansen op de 3-0, maar hij viel niet binnen waardoor het verschil op twee bleef. Quick Boys wist ook niet echt gevaarlijk meer te worden in de slotfase.

UITSTEKENDE NOVEMBERMAAND

De zege betekent de vierde op rij voor Spakenburg. Op 2 november werd nog wel met 5-0 van Scheveningen verloren, maar daarna gingen Katwijk, Excelsior Maassluis, GVVV en nu dus ook Quick Boys over de knie. Kortom, een uitstekende start voor de nieuwe trainer Eric Meijers. Voor de oefenmeester was het zijn tweede duel in dienst van Spakenburg.
Spakenburg staat nu achtste, met 22 punten uit veertien duels. De achterstand op koploper IJsselmeervogels is momenteel 'slechts' zes punten.
33' Koos Werkman [1-0]
38' Kevin Sterling [2-0]